Presentació. La batllessa, Misericordia Sugrañes, i la regidora de Cultura, Isabel Rodríguez, ahir - Gemma Andreu

TW
0

Qui no ha anat a San Sebastián i ha quedat fascinat de l'escultura "El peine del viento" mentre les ones la sacsegen amb força. Qui no ha trepitjat Gijón i no ha pogut negar-se a fotografiar "Elogio del Horizonte" mentre se sent petit davant tan imponent colós.

Són part de l'obra escultòrica d'Eduardo Chillida, un prestigiós artista que en cada una de les seves manifestacions artístiques hi ha una mica de Menorca impresa. Una casa d'estiu, Quatre Vents, entre Alcalfar i s'Algar, a Sant Lluís va ser còmplice de multitud de creacions., com terracotes i argiles, que Chillida elaborava a la sombra d'una figuera.

Enguany es compleix una dècada des de la seva mort i aprofitant aquesta efemèride l'Ajuntament d'Alaior ha aconseguit que part de l'obra de l'escultor recali a Menorca i se li reti un sentit homenatge.

L'exposició versarà sobre 40 gravats que conformen una sèrie d'il·lustracions d'un llibre que Chillida va dedicar a Johan Sebastian Bach, a més d'incloure unes terres, fotografies i reproducció de l'àmbit de feina. La mostra, que ha estat organitzada expressament per Menorca, pretendrà recuperar la part més menorquina de la vida de l'escultor. A més, membres de la família presenciaran aquest homenatge especial i sentit.

L'exposició en homenatge a un artista de talla internacional que un dia va triar Menorca per desenvolupar la seva obra i tenir un espai pel seu pensament, es podrà visitar al Centre de Cultura Sant Diego a partir del 27 de juliol i romandrà oberta fins el 20 d'agost, coincidint amb l'aniversari de la seva mort (19 d'agost de 2002).

Més activitats estiuenques

L'estiu a Alaior comptarà amb un ampli ventall d'activitats per a totes les edats i tot tipus de gustos. Coincidint amb la inauguració de Chillida, la sala d'activitats ciutadanes de l'Ajuntament acollirà una nova edició de l'exposició de retrats d'Alaior, on 20 fotògrafs i 20 personatges del poble en seran els protagonistes.

A més del Mercat d'Estiu setmanal, que arrenca avui, cada dimecres de juliol es celebrarà un contacontes a la Biblioteca. Com a novetat, enguany dues de les sessions es celebraran en castellà.

Els dijous tampoc es lliuraran d'activitats. I és que al carrer del Ramal amb cantonada amb el carrer Cervantes s'oferirà música d'animació de 21 a 23 hores, iniciativa dels bars de la zona. I divendres, ball de saló a Sa Plaça.

Cal ressaltar que dia 20 de juliol a Sant Diego es celebrarà un concert a càrrec de la solista Rita Barber, coneguda per haver estat una de les veus del musical Mamma Mia. Enguany, torna a Menorca amb un repertori de fados i cançó mediterrània.

I no hi podia faltar en aquest programa d'activitats el gran Festival de la Cançó que, enguany es dedicarà a les grans melodies d'Eurovisió. Es celebrarà el dia 26 al camp de futbol Los Pinos sota la direcció de Ricard Ramisa.

Simón Orfila, el 22 d'agost

El tradicional concert líric que any rere any organitza el cantant alaiorenc Simon Orfila, es celebrarà enguany el dimecres 22 d'agost.

Tindrà lloc, a diferència d'anys anteriors, a l'església de Santa Eulàlia. El canvi de dades del concert, posterior a les festes patronals, es deu a un motiu d'agenda de l'artista, segons matisen des de l'Ajuntament.