Presentació. Auxiliadora Pons amb Álvaro Anglada i Margot Anglada - Rosa Carreras

TW
0

Álvaro Anglada, president de l'Associació Bonsai Menorca, i Margot Anglada, vicepresidenta, van presentar ahir a l'Ajuntament, amb Auxiliadora Pons, regidora de cultura, l'exposició de bonsais que durant els mesos de juliol i agost estarà oberta al públic, cada dia, de les 19 a les 21 hores, al pati interior de la Casa de Cultura de Ciutadella conegut amb el nom de l'Umbracle de Venus. L'Ajuntament ha obert la porta que dóna al carrer de Sant Pere, que fins ara estava tancada, de manera que aquest serà l'accés a l'exposició.

L'Associació, porta en aquesta ocasió, una vintena d'exemplars que estaran identificats amb el seu cartell explicatiu, i entre els que hi trobam ullastres, sivines, alzines, magraners, oms xinesos, roures, buganvílies, ficus, murta o tamarell. Està previst que es facin canvis durant els dos mesos que durarà l'exposició, de manera que els visitants també hi trobaran bonsais de romaní, mates i pins.

Tot i que no es pot donar un bonsai mai per acabat, perquè els arbres sempre creixen, expliquen Álvaro Anglada i Margot Anglada, que aquesta exposició s'ha pensat per a arbres ja formats, que han superat l'etapa del prebonsai, i que poden concursar als certàmens. De fet, alguns dels arbres ja han estat exposats a Tarragona i a Bèlgica.

Un espai ideal
L'espai on s'ubicarà l'exposició, l'Umbracle de Venus, tal com explica el president, Álvaro Anglada, és un indret perfecte, perquè hi ha ombra i els mesos de màxima calor, els arbres el que necessiten sobretot és fresca. El pati ombrejat és ideal i permet mantenir l'exposició oberta al públic durant dos mesos sencers.

Textos explicatius i eines

A banda dels bonsais pròpiament dits, els visitants hi trobaran en aquesta exposició, alguns textos complementaris, que explicaran des de l'origen de l'art del bonsai, a les tècniques de cura que aquest prodigis de la natura necessiten, i des dels prebonsais, passant pels estils d'arbres que hi ha, fins a les tècniques de cultiu. L'exposició es complementa amb llibres, testos i eines que s'empren per a cuidar els bonsais, i dos textos escollits per a l'ocasió, el primer, uns pensaments del francès Françoise Jeker, expert en bonsais, i el segon, firmat pel que fou bisbe de Menorca, Antoni Deig, que és un poema dedicat als ullastres menorquins.

D'aquesta mostra també se'n farà ressò la revista internacional "Bonsai Actual", una publicació que s'edita a catorze països d'arreu del món i que en la següent edició li dedicarà un reportatge de quatre pàgines exclusives. La intenció és fer la major promoció possible, també a través de la Fundació Destí, de manera que sigui un atractiu afegit per als turistes que visitin Menorca. Durant tots els dies de la setmana, en les hores que estigui oberta l'exposició, els membres de l'Associació hi seran presents per resoldre qualsevol dubte i donar consells a aquelles persones que tenguin bonsais o en vulguin tenir.