S’Hort Nou. La festivitat de Sant Pere es celebra amb jocs tradicionals com el des capellet - Gemma Andreu

TW
0

Deu espontanis van participar, ahir fosquet a s'Hort Nou, al tradicional joc des capellet que es celebra cada any per Sant Pere, però només un, Dani Rosales, va aconseguir arribar fins el capell i gairebé se'l posa i tot. Rosales no era la primera vegada que participava en el joc des capellet i reconeixia que era qüestió d'anar a poc a poc, augmentar el ritme després i intentar mantenir l'equilibri en tot moment. El seu pare, Hipólito González, havia participat en aquest joc quan era més jove i recordava que el tronc es situava enmig de l'aigua penjat d'una barcassa i que s'havia d'esperar a que no vibrés gent per començar-hi a caminar.

Tot just després es celebraren dues curses de natació. En la categoria infantil resultaren guanyadors Saul Torrent i Maria Camps i en la categoria absoluta Marc Camps arribava el primer. Camps té 15 anys i ha estat subcampió de balears en cinc ocasions i en totes les que ha participat en campionats espanyols ha quedat entre els 15 i 18 primers. Fa nou anys que neda i espera poder continuar fent-ho al Club de Natació Maó al que està molt agraït.

Vela llatina, música i delicioses propostes gastronòmiques de les distintes cases regionals, s'estrenava la de València amb una gran paella, delectaren al públic que poc a poc va anar apareixent per Baixamar per celebrar, un any més, la festivitat de Sant Pere, mai gaire concorreguda, sempre ben prou animada.