IME. Josefina Salord i Ismael Pelegrí van presentar el programa que es durà a terme el dissabte - Paco Sturla

TW
0

Antoni Moll Camps (Ciutadella, 1926) rebrà, aquest dissabte al Cercle Artístic de Ciutadella, un homenatge que el reconeix com a veritable patriarca de les lletres menorquines. Des de la Secció de llengua i literatura de l'IME han farcit una diada en la que les veus més expertes i properes a l'escriptor versaran sobre la trajectòria vital i literària del que és nét de Francesc d'Albranca.

Antoni Moll és autor d'una dilatada obra literària escrita en català, tant publicada com inèdita, que marca la continuïtat de la literatura catalana des de la postguerra fins ara mateix. La primera publicació de Moll va ser el 1947 quan la impremta del seu pare donà llum al volum de poesies "Serenor". Als anys cinquanta l'homenatjat esdevé el referent menorquí de la poesia catalana. "Finestra dels dies", "Inventari de minyona", una autèntica delícia com afirma Josefina Salord, "L'hostal de la sirena", o la novel·la policíaca "La noia que sortí del mirall", són alguns dels molts títols de l'autor.

Josefina Salord i Ismael Pelegrí van presentar ahir la programació que comptarà amb la presència d'alguns familiars d'Antoni, com el seu germà Francesc o la seva filla Sònia, amics i escriptors i poetes experts, que versaran sobre la seva vida i obra al llarg de tot el dia. Al migdia, de la mà de Miquel Àngel Limón, un passeig literari permetrà apropar-se als espais de Moll i a la descoberta d'alguns poemes inèdits. A la nit durant el recital, també es projectaran uns audiovisuals fets sobre l'autor.