Consell. Els dotze alumnes que han fet la guia i el seu mestre, Miquel Mas, van fer públic ahir el seu contingut - Javier

TW
0

Si tens entre 6 i 12 anys t'agradarà conèixer la "Guia Turística Infantil" que han realitzat alumnes de Primària de les escoles CP Sa Graduada, CP Antoni Juan Alemany i CP Mare de Déu de Gràcia de Maó.

Ahir es va presentar la guia al Consell tot pregant al president, Santiago Tadeo, i a la consellera de Turisme, Salomé Cabrera, que els ajudin a treure a la llum el seu treball en forma de publicació per poder arribar així als destinataris.

Però amb tot, el procés ha estat també important, com va quedar palès en l'emoció i les paraules de cada un dels participants que van assistir a l'acte, acompanyats per les seves famílies.

Miquel Mas, mestre que ha impulsat, coordinat i gestionat tot el projecte, va voler posar en valor l'experiència significativa que ha resultat per a aquests alumnes que s'han involucrat a fons en l'elaboració d'una guia per a un ús real. Després cada un dels dotze alumnes va intervenir per explicar com havien realitzat el treball i finalment la guia on no falta res.

En Toni i na Gràcia, els dos protagonistes creats per Toni Hernández "Yeti", condueixen els visitants en la descoberta d'una illa plena d'encants també per als més joves. Després d'una introducció en la qual es situa Menorca, la guia està pensada perquè, de la forma més atractiva, puguin interessar des dels monuments històrics i tota la història, als fars, les coves i els indrets més significatius de cada ciutat.

Especial atenció es dedica a la natura, es proposen fins a 75 platges, la descoberta dels principals turons i també, per suposat, les festes de les quals s'informa en un calendari destacant la dels cavalls al llarg de l'estiu. Els animals del Lloc de Menorca, els parcs aquàtics, les rutes amb kayak i les cases de colònies i campings on anar a dormir, són altres de les informacions.

El president del Consell, Santiago Tadeo, els felicità pel resultat d'un treball que s'emmarca perfectament, va explicar, en l'interès del seu govern per la conscienciació del turisme i la conservació de l'Illa. Tadeo es va comprometre a fer tot el possible per fer realitat un dels desitjos d'aquests joves i publicar la guia.