Presentació. A càrrec de la regidora de Cultura, Auxiliadora Pons - Cris

TW
0

Una trentena de cases particulars de Ciutadella es convertiran dissabte, de 18 a 23 hores, en punt de confluència entre l'urbanisme del centre antic i diferents expressions artístiques, com ara la pintura, l'escultura, la dansa, la música o la poesia, d'un bon nombre d'artistes locals. Serà gràcies a la Diada d'Estiu de Cultura, que enguany celebra la seva tercera edició.

Finalment són 24 cases particulars i 6 casats senyorials els que s'han brindat per participar en aquesta iniciativa, perquè els seus habitatges es converteixin, per un dia, en autèntics museus on tothom hi pugui veure nombrosos quadres i escultures, i hi pugui presenciar espectacles musicals i de dansa, de fins a 38 artistes menorquins o molt vinculats a Menorca.

Així, la Diada d'Estiu de Cultura tindrà espais expositius als carrers Sant Francesc, de Ca'l Bisbe, Sant Rafel, Sant Miquel, Ses Andrones Sant Sebastià, Sant Cristòfol, Sant Bartomeu, Ses Roques, Santa Clara i Qui no Passa, i a la placeta del Roser. Igualment, estaran obertes les cases senyorials de les famílies Salort (Carrer Major des Born), del baró de Lluriach (Santa Clara), dels Olives (Ses Voltes), Ca'n Faustino (Sant Rafel), Ca n'Olivar (Plaça de la Catedral) i Ca's Duc (Santíssim).

Artistes i activitats
Participen en aquesta iniciativa artistes com Zulema Bagur, Núria Román, Torrent Vivó, Carme Vivó, Florit Nin, Miquel Bosch, Marianela Gallardo, Juan Elorduy, Tomeu Sánchez, Tòfol Pons, Alan Florit, Pacífic Camps, Marc Jesús, Paca Florit, Ivan Jordà, Fritz Schönhöfer o Jaume Bagur, entre d'altres. Així mateix, el Carrer de Ca'l Bisbe acollirà una fira de llibres sobre Menorca (de 10 a 22 hores) en la que hi prendran part les llibreries Pau, Nura i Torre de Papel; i Ciutadella Antiga farà un itinerari guiat per mostrar les obres d'Street Art que s'han fet a diferents racons.

Igualment, hi haurà demostracions d'art urbà, per part de Morgan Estévez, i de pintura en directe, amb Miquel Bosch. També hi haurà una 'performance' de la companyia de dansa Tal i Tal i el Quartet Aguinaga, així com un espectacle de patinatge a càrrec del Club de Patinatge d'Alaior, un altre de teatre infantil al pati de Santa Clara, i un concert del grup Delên a la placeta del Roser.

La Diada d'Estiu de Cultura es completarà amb els nombres de dansa clàssica de l'Índia de Lorena Gazmuri, l'espectacle "Manivela's Swing" del grup La Xaranga del Xubec i la celebració del II Festival Internacional de Música i Dansa Oriental de Menorca a càrrec del Baladi Estudi de Dansa. A més, a l'Umbracle de Venus, a la Casa de Cultura, hi haurà una exposició de bonsais, mentre que al Centre Municipal d'Art, els professors de l'escola faran una exposició col·lectiva. La jornada cultural finalitzarà amb la novena edició d'Illanvers, al Bastió des Governador.