Mestre. David Russell passa la major part de l’any de gira, però manté les seves arrels a Menorca - JJ.MM.

TW
0

El Festival de Música de Maó, tenyit de menorquinisme, ha convidat al famós guitarrista britànic David Russell per actuar al Teatre Principal demà dimecres, en un recital en el que es podrà escoltar una vegada més a un dels més celebrats guitarrista amb arrels importants a Menorca, on hi passà gran part de la seva infantesa i primera joventut. Rebé fa poc temps el reconeixement de Fill Adoptiu del poble d'Es Migjorn Gran on hi va viure i on encara el considera el seu poble, on hi te el seu nom a un carrer.

Com a promesa que era, de jovenet fou presentat a Maó durant la dècada dels anys seixanta en un concert que es va fer a la Casa de Cultura i Biblioteca Pública i que va organitzar Joventuts Musicals de Maó dintre de "La Semana de la Música", una iniciativa de l'Ajuntament de Maó de la mà del seu batlle, Rafel Timoner.
Si bé aquesta primera actuació a Menorca es pot considerar lletra petita dins del currículum de David Russell, com anècdota no deixa de ser al·legador, sobre tot pels que hi vam ser presents i en som testimonis directes.

I la promesa David es feu realitat i el seu talent prest cristal·litzà en els millors escenaris mundials. David Russell passa la major part de l'any de gira per el món i apareix regularment a les més prestigioses sales de ciutats com Nova York, Londres, Tokio, Los Ángeles, Madrid, Toronto o Roma.

Des del 1995 té un contracte en exclusiva amb Terlac Internacional, segell discogràfic amb el que ha enregistrat 16 Cds fins al moment.

Lloat per la crítica
Una de les millores crítiques que es poden fer d'un intèrpret és una del "New York Times". És important llegir poc a poc les crítiques o cròniques musicals sobre tot si son signades per persones qualificades, solen ser educatives. Diu així: "El senyor Russell feu evident el seu mestratge, sense desviar-se mai d'una interpretació que col·loca els valors musicals per damunt de la mera exhibició". I afegeix: "El públic en tot moment va evidenciar que el senyor Russell posseeix un talent d'extraordinària dimensió".

Realment el públic de tot el món es meravella amb la seva genialitat musical i se sent inspirat per la seva captivadora presència a l'escenari.

El seu amor per l'instrument ressona gràcies a la seva interpretació impol·luta i aparentment sense esforç. L'atenció al detall i el seu magnífic fraseig líric suggereixen un innat enteniment del que cada compositor en particular volia aconseguir, aportant a cada obra un sentit d'aventura.

David Russell ha estat solista amb l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca en els festivals de Maó i Ciutadella i també a Pollença. Recordem un memorable Concierto de Aranjuez a les tres ciutats. Estem segurs que el seu públic fidel, més molts de visitants de vacances per Menorca, no deixaran perdre l'ocasió de acudir al Teatre Principal demà dia 8 a les 21 hores.