Grup. Una representació dels fillets i filletes que han participat en el projecte educatiu - Gemma Andreu

TW
0

Una quarantena d'alumnes del CEIP Antoni Juan Alemany, pertanyents a sisè del curs de 2010-2011 i sisè del curs 2011-2012, són els autors del cartell de les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia d'enguany. El cartell inclou les fotografies d'altres quaranta estels que porten els cavalls de la qualcada, elaborats pels mateixos alumnes en el marc d'un projecte del col·legi del qual és directora Vicky Sintes.

Els alumnes del centre Antoni Juan que el curs 2010-2011 van estudiar sisè van començar un projecte escolar relacionat amb les festes de la Mare de Déu de Gràcia, que va incloure una visita al centre hípic de Bintalfa, l'estudi dels protocols de la festa, la composició i funcions de la Junta de Caixers i la vestimenta dels membres de la qualcada. El projecte també va comptar amb l'elaboració per cada alumne dels estels que adornen els caps dels cavalls utilizant materials reciclats, estels que van ser exposats a l'entrada del col·legi.

El curs 2011-2012 ha representat una passa endavant en aquest projecte escolar, amb la participació de la dissenyadora Montse Bulbena per donar cos al cartell, en el que s'hi han afegit les lletres que componen la denominació de la festa, amb el nom de la patrona de la ciutat. Els alumnes van explicar que els quaranta estels del cartell representen la diversitat de la festa, mentre que els colors reflecteixen l'alegria.

La batlessa Águeda Reynés i la regidora de Cultura, Elisa Mus, van assegurar que van rebre amb interès la proposta del centre perquè el projecte es convertís en el cartell anunciador -i també serà la portada del programa de mà- de les festes de la Mare de Déu de Gràcia. Reynés va subratllar l'esforç i la il·lusió dels alumnes per convertir un projecte escolar en un element més de la festa.