Ambient. Aprofitant el dia de festa, molts van ser els qui van voler acompanyar caixers i cavalls - Cris

TW
0

La remor de les festes de Sant Bartomeu, anunciada pel batec dels cavalls, tingueren el seu ressò en el replec que d'ençà fa uns anys organitza el Club Hípic de Ferreries i que arreplegà molta gent amb ganes de festa. Fou un replec, on pares, avis i nets varen poder veure els cavalls d'aprop i xalar amb els seus bots.
No hi faltà de res, en primer lloc, una cavallada, 32 cavalls, preludi del que passarà a les festes. Encapçalats pel caixer sobreposat, Jesús Marquès, seguit del pagès José Martí, i tancant la comitiva el caixer casat, Vicent Rotger, iniciaren el seu replec en el polígon, per dirigir-se després a les instal·lacions del club on els esperava molta gent.

Per preparar els cavalls, res millor que el que trobaran a la plaça, la música, així, un grup de músics de la banda, ban posar la nota musical, alhora que els genets procuraven que els cavalls no s'espantessin i anessin a la música, cosa que aconseguien fàcilment, perquè els cavalls estan més que preparats.

Bots i més bots, jaleo i "passosdobles", i com no, l'entrega de les canyes verdes, les quals, foren entregades pels fillets que esteien en primera fila, un magnífic detall dels organitzadors).

Al mig de la primera volta, tots els assistents foren convidats a gin amb llimonada, els més assenyats, i pastissets.
L'olor dels cavalls, l'espectacle dels bots, i els molts aplaudiments, van coronar el preludi, d'unes festes que ja són a tocar.