TW
0

Aquest Sant Bartomeu serà ben especial amb l'estrena de l'espectacle de foc i percussió del grup Myotragus. Els dimonis de Ferreries actuaran per primera vegada en el marc de les festes patronals. Serà aquest dissabte, dia 18, quan la colla de dimonis protagonitzarà el correfoc a partir de les 22 hores. La sortida serà des de la plaça de l'Oar. Després del recorregut pels carrers del poble, provocant a la gent amb foc i renou i engrescant la festa, el grup acabarà l'espectacle a les pistes de bàsquet, on es celebrarà el concert amb els grups Pèl de Gall i Motorbreath.

Tomeu Al·lès Pons és el president d'aquesta colla carregada d'espires i energia, integrada per joves diversos, a partir de la quinzena d'anys i fins la quarantena. El grup el formen quasi trenta persones entre dimonis i músics encarregats de la percussió que acompanyen l'espectacle. Damià Portella és un dels dimonis capdavanters i explica que les seves actuacions inclouen pirotècnia fixa, focs de fum, petards i diversos jocs d'artifici, amb molta percussió.

Els Myotragus van actuar a Ferreries durant les festes de Sant Antoni, tot i que ara, en ple estiu, l'espectacle ha estat dissenyat per a omplir de foc, festa i tambors l'ambient previ a Sant Bartomeu. La colla du disfresses de dimoni fetes de forma artesanal, profusió de maquillatge i màscares, el que els confereix un aspecte que convida a la disbauxa. El grup beu de l'arrel catalana de la tradició dels dimonis i el foc. Diuen que el públic menorquí cada vegada es sent més atret pels seus espectacles, que la veritat, amb tant foc i renou, no deixen indiferents ni a grans ni petits.