Participació. Un nombrós grup de simpatitzants amb el moviment - A.E.M.G.

TW
0

Un grup de veïns des Migjorn compromesos amb el Moviment de la Transició van organitzar el passat dia 8 una xerrada a la fresca al poble. La primera part d'aquest acte va estar dedicada a l'hort comunitari que funciona a Es Migjorn des de fa poc més d'un any i on cada dia es reuneixen els usuaris per aprendre a cultivar de manera totalment ecològica.

Un dels participants en aquesta iniciativa posada en marxa per l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament, Josep Ramos, va presentar un audiovisual que recollia els bons moments viscuts a l'hort, així com entrevistes als usuaris i al pagès que els ajuda.

Posteriorment, es va projectar el documental "In Transition" sobre el Moviment de Transició que dóna a conèixer experiències personals i grupals de les persones involucrades en aquesta visió del món i com s'organitzen per dur a terme petits actes amb inspiració, compromís i creativitat.

En línies generals, el documental es centra en temes econòmics, educatius, alimentaris i tracta també aspectes relacionats amb el transport o la interacció comunitària. L'objectiu final es fer entendre a la població que sumant moltes petites acciones s'aconseguiria un canvi que podria resoldre els problemes econòmics i ambientals que es pateixen avui dia.