Moments. La primera jornada de les festes de Sant Climent es va viure ahir intensa i molt concorreguda. El primer toc, el lliurament de la bandera, les completes i l’esperat jaleo van omplir el poble de protocols - Javier

TW
0

Accessos tancats, tanques plenes de cotxes, un degoteig de gent caminant i renills de cavalls anunciaven ahir que les festes de Sant Climent ja tocaven a la porta i somreien un any més als protocols.

El poble es va omplir ahir de molt bon ambient per viure una jornada intensa de cavalls, música i protocols.

A mig capvespre, a ple pic del sol, les campanes i el llançament de coets anunciaven que la festa arrencava motors. Tot seguit, els capgrossos van iniciar un concorregut passa-carrers amenitzat per la banda de Dalt Sant Joan i que va fer ballar petits i grans.

L'associació de veïns acollí el moment marcat per l'emoció. La disbauxa va donar pas al silenci per viure amb força el primer toc de fabiol a càrrec de Víctor Pons.

Posteriorment, el caixer sobreposat, Carlos Pons, va rebre la bandera que lluiria durant tota la jornada. Completada la qualcada amb el caixer batlle, Llorenç Gomila, i el caixer capellà, Josep Manguán, els cavallers van compartir un moment de reflexió i meditació a la parròquia amb les completes en honor a Sant Climent per, tot seguit iniciar l'esperat jaleo, enguany protagonitzat per una quarantena de cavalls. La banda de música des Migjorn Gran va començar a entonar notes i més notes a ritme de salts. Foren caixer batlle i capellà qui encetaren aquest ball d'elegància cavalleresca.

Mentre tota aquesta festa avançava, els més atrevits de fora poble s'endinsaven en cotxe en l'odissea de trobar aparcament, els més esportistes ho feien a peu i els més equipats, en moto per evitar els tradicionals embussos que ahir arribaren a la rotonda d'accés a l'aeroport.

La festa va acabar amb una amenitzada revetlla a càrrec del grup Sarau.