Ajuntament. El batlle i alguns regidors van presentar el programa de festes - Javier

TW
0

"La festa comença la vigília del darrer diumenge d'agost a l'hora acordada", ho marquen els protocols de les Festes Patronals de Sant Lluís que ja han començat i que viuran els dies més grans el pròxim cap de setmana. Ahir, des de l'Ajuntament, es va presentar el programa de festes que donava inici la setmana passada durant la que es visqueren importants emocions com la de la "White Party" amb el Dj Chicha al pla de sa Creu, actes esportius, música, glosat, tornejos esportius i no poques berenetes. A partir d'avui, el número d'actes creix més encara i no tindrà aturall fins dilluns que ve.

El Molí de Dalt celebra aquest any el 250 aniversari de la seva fundació i per aquest motiu és protagonista d'algunes de les propostes festives d'enguany. A més d'haver estat motiu d'un concurs de fotografia i pintura, que il·lustren el programa de festes, serà també l'escenari que rebrà la interessant exposició de l'obra que Eduardo Chillida dedicà al compositor J. S. Bach més algunes de les "lurres" que l'escultor vasc va realitzar durant les seves vacances a Alcalfar. L'exposició, que s'inaugura a les 20 hores, es podrà visitar fins el 15 de setembre. També per avui el grup de teatre santlluïser Tornam a Ser Aquí, ofereix la divertida obra "Tu sí? Idò... Jo també!" que es representarà a partir de les 21.30 hores al Pla de sa Creu. Demà Manuel González presentarà el seu llibre "De la Nancy: sentimientos, vivencias y recuerdos", a les 20.30 hores a la sala d'actes de l'Ajuntament i a la mateixa hora, els que ho prefereixin, poden assistir al partit de futbol Trofeu de les Festes Patronals.

Dijous arranca la festa també pels més joves del poble amb un pregó que anirà a càrrec de Cris Juanico a qui coneixen tots els alumnes de Sant Lluís arrel d'un projecte realitzat amb el cantant. Divendres nit, a més del lliurement de premis del concurs de fotografia i pintura, a Tomàs Rotger i Gertrudis Pons, Pedro Pons serà el convidat a ser el pregoner per haver restaurat el Molí de Dalt i per la seva vinculació amb la cultura del poble. Una de les novetats que introdueix l'actual govern de Sant Lluís és la de celebrar el primer toc de fabiol just després del pregó i abans de la revetlla.

Dissabte i diumenge els actes seguiran la tradició esperada de tot el caramull d'actes festius tant esperats al llarg de l'any. Música, gegants, caixers, cavallers i cavalls seran els protagonistes d'una festa que es viurà amb la mateixa il·lusió i entusiasme de cada any. Algunes novetats s'introdueixen per donar més riquesa al ventall de propostes. Dissabte matí el caixer pagès, Juan José Villalonga, farà net i vestirà el seu cavall a la plaça Nova per fer partícips a tots els assistents i donar compte també de la feina prèvia necessària per la celebració de la qualcada i el jaleo. És d'interès de l'Ajuntament que cada any un caixer mostri tots aquests aspectes.

Es repeteix, també, la paella popular que haurà renovarà energies el diumenge migdia i que enguany es courà a la plaça Nova.

Dilluns es celebrarà la II Travessia Nedant des de Punta Prima fins l'Illa de l'Aire, que tant èxit va tenir l'any passat i la I Travessia nedant infantil de 150 metres. Abans, al matí, s'haurà celebrat la festa d'escuma i per la nit encara hi quedarà una revetlla i la traca final. '