TW
0

autofitxa
Em dic Sara Melià, tenc 17 anys i sóc d'Alaior. Tenc el graduat en Educació Secundària Obligatòria i actualment estic fent el grau mitjà de Turisme a Maó. Aquest estiu treballo a l'Oficina d'Informació Turística des Mercadal, ubicada a la part baixa del Centre de Convencions. M'agrada fer excursions per nodrir la meva curiositat, viatjar sempre que puc i escoltar música.

Com li sorgeix l'oportunitat de treballar a l'Oficina d'Informació Turística des Mercadal?
Va ser a través de l'escola de turisme que ens fan fer pràctiques per aconseguir el títol. Ens donaven diferents opcions. En el meu cas eren pràctiques amb opció de contracte. El període de pràctiques era d'un mes i vaig venir cap a aquesta oficina d'informació per estar-hi el mes de juny.

I després li van prorrogar el contracte?
Si, per tres mesos més. Acabaré la feina a finals de setembre perquè el mes d'octubre em torno a incorporar als estudis.

I què tal l'experiència?
Bé, interessant. No és la primera feina que faig relacionada amb el món del turisme. Vaig fer un mes de pràctiques no remunerades a l'hotel Capri de recepcionista i també vaig fer quatre dies a la volta en BTT que es fa a l'Illa. No sabria triar, és difícil dir què m'agrada més. Aquí és molt tranquil perquè la gent ve bastant escalonada i repartida i m'agrada així.

D'on sol ser la gent que ve a demanar informació?
Ve un poc de per tot però generalment són espanyols, anglesos i italians.

I els turistes demanen alguna informació concreta perquè ja venen amb un 'planning' fet d'allò que volen visitar o generalment venen per saber què poden fer i veure a Menorca, sense una idea preestablerta?
Normalment venen a la recerca d'un guia qui els indiqui què poden veure. Pocs solen venir amb un 'planning' fet. Sobre tot els joves. La gent ja d'una edat sí que sap on vol anar. Els joves solen venir i dir m'agradaria visitar alguna cosa semblant a això o allò i jo els inform sobre allò que crec que els pot interessar.

I quines són les preguntes més freqüents?
Normalment primer demanen i després miren la informació que posem al seu abast. La gent demana molt com arribar a una o altra platja i mapes de cales. També s'interessen per les festes de poble i per les activitats que es desenvolupen ja siguin mercats o qualsevol altra cosa. Jo els solc orientar per arribar a Cala en Turqueta, Macarella, Mitjana i també Cavalleria i Pregonda. Respecte visites a monuments prehistòrics no sol ser d'allò més sol·licitat.

És bastant jove. Per conèixer els racons de Menorca ha estat necessari informar-se molt?
No, he tingut la sort que amb els meus pares sempre ens hem mogut molt i gràcies a això domin bastant les ubicacions. A mes, poca gent demana alguna cosa molt específica, es sol repetir molt la informació que volen tenir els turistes.