Els veïns del poble van compartir taula ahir a la nit - Gemma Andreu

TW
0

Com un ritual que es succeeix anys rera any, els sopars de carrer volen ser el tret de sortida de les festes de Sant Bartomeu, on l'estona de compartir taula, entre gent del mateix carrers, serveix per conèixer-se millor, i brindar per les festes que estan a tocar.

Dotze carrers van organitzar els seus sopars, a la majoria cada família du els seus menjar, a voltes compartit, com ara les postres; altres carrers organitzen paelles o torrades comunitaris, ja que del que es tracta és de fer bulla i passar-ho bé.

El complement d'aquesta nit de sopars a la fresca és la disbauxa que porten els Guirigalls, grup d'unes cinquantena de persones que amb guitarres i amb les seves potents veus posen la part musical a aquesta nit a la fresca. Cançons menorquines i de tota la vida són el seu repertori. El passat any no van sortir a voltar el poble sopar rera sopar, organitzaren un sopar molt participat a la plaça de l'Oar, però aquest any han volgut tornar als orígens dels Guirigalls, passar pels tots els sopars, tot desitjant unes bones festes patronals de Sant Bartomeu.