Un nou èxit. El recital que cada any promou Simon Orfila va comptar de nou amb una gran presència de públic - Archivo

TW
0

L'església de Santa Eulàlia va ser dimecres escenari d'un nou èxit dels tradicionals concerts de Sant Llorenç, que Simon Orfila organitza en tanta generositat cada any a Alaior. L'admira't i estimat baix-baríton alaiorenc va portar la brillant soprano, ja molt coneguda a Menorca, Mariola Cantarero, el jove i ja acreditat tenor José Luis Sola i el mateix, tots ells conduits per la mà experta i expressiva del mestre Antoni Pons al piano. Plena l'església a vessar, a la plaça del costat (es Fossar) es va instal·lar una pantalla on nombrosa gent va seguir l'exitosa vetllada.

Obrí les actuacions el tenor José Luis Sola cantant "Granada" de Lara, una cançó lírica que va servir per mostrar un notable cabdal sonor, excel·lent afinació i atractiva presència escènica. Una veu de poderosos recursos aguts i bellesa tímbrica. Va interpretar, a més, "La donna è móbile" de Rigoletto de Verdi, "Por el humo se sabe" de Doña Francisquita de Vives, a més d'altres peces en unió dels seus companys.

Mariola Cantarero, que captivà una vegada més el públic amb la seva exquisida veu de so poderós i gran musicalitat cantant l'ària de "La tabernera del puerto de Sorozábal", "En un país de fábula" i "Chi il bel sogno" de "La Rondine" de Puccini. Així com la humorística i famosa romança d'"Angelita" de Chateau Margaux de Caballero.

Simon Orfila, sensacional amb la seva bella veu i ja acurada escola, començà amb "Amapola" de Lacalle, seguint amb Carmen de Bizet, recent incorporada al seu dilatat repertori, cantant la romança "Votre toast", i del català Ribas la cèlebre cançó "Pel teu amor".

Després hi hagué els duos de "Caro Elisir" de "Elisir d'amore" de Donizetti, per Cantareo i Sola, el de "Carmen" "Si tu m'aimes" per Simon i Cantarero, el del "Duo de la Africana" de Caballero per Sola i Cantarero, "Cielito lindo" de Cortés per Sola i Orfila, "Todas las mañanitas" de Don Gil de Alcalá de Penella per Cantarero i Orfila una varietat curiosa, i molt atractiva, ja que es tracta d'una havanera per a dues veus femenines, acabant amb un trio l'indispensable "Brindis de la Traviata" de Verdi.

El públic demanava més, i el tenor cantà "No puede ser " de la "Tabernera del Puerto", la soprano l'ària de Liu de "Turandot" de Puccini, Orfila "Escolta es Vent" de Mus i Monasterio i tots junts un fragment del "Cant a Menorca" de Deseado Mercadal. Mariola Cantarero lliurà un ram de flors a la mare de Simón Orfila en agraïment per les atencions rebudes.