bots. Els cavalls que van participar a les festes van fer una exhibició de salts al ritme de la música de la Banda Municipal - Gemma Andreu

TW
0

Ferreries va viure ahir el seu segon dia de festa gran, després que dijous els actes s'allarguessin fins ben entrada la nit. Segurament per això, els primers esdeveniments del dia de Sant Bartomeu van comptar amb menys seguiment i més tranquil·litat.

La jornada va ser molt intensa. Va començar ben dematí, quan a les 8.30 hores la Banda de Música va tocar diana acompanyada de la comparsa de capgrossos. Plegats van recórrer els carrers del municipi, per avisar tothom que la festa es tornava a reprendre.

Quan només feia uns vint minuts que els capgrossos passejaven, va començar el replec de cavalls i cavallers fins que, puntualment, minuts abans de les 11 hores, el caixer fadrí, Jesús Marquès, va penjar la bandera a l'Ajuntament, el pas previ a l'inici del Jaleo.

Davall les banderoles i els serrells de colors penjats al cel del Pla de l'Església van anar passant tots els integrants de la qualcada. Fins que hi arribaren els caixers capellà i batlle, Bosco Martí i Josep Carreres. Va ser llavors quan la Banda, dirigida per Josep Colom, va sonar les primeres notes musicals.

Cada una de les tres voltes del Jaleo, així com la de les canyes, es van allargar per espai d'una hora cada una, de manera que l'acte va finalitzar al voltant de les 15 hores.

Posteriorment, cavalls i caixers van fer les tradicionals voltes per diferents carrers del poble; de sa Font i Pau Pons, Plaça d'Espanya, avinguda Verge del Toro, carrer Bisbe Sever, Fred, Plaça Jaume II i el carrer Nou.

D'allà, i ja sense cavalls, la comitiva va assistir a la Missa de Caixers, celebració durant la qual es va repartir el tradicional aigua-ros.

Després de l'Eucaristia, l'Ajuntament va acollir la Beguda de Caixers, amenitzada per les notes de la Banda Municipal.

Però la festa encara no s'havia acabat. Li quedaven els darrers actes protocol·laris, com ara l'acompanyament del caixer batlle i del caixer capellà als seus respectius domicilis per acomiadar-los. Igualment, la resta de la qualcada va acompanyar a casa el caixer sobreposat, i seguidament, es va retornar el penó a l'Ajuntament.

Allà hi va tenir lloc el Darrer Toc de Fabiol.

Vespre d'activitats
Però Sant Bartomeu encara no havia acabat. Encara hi quedaven forces per assistir, a les 20 hores, a l'espectacle infantil que va realitzar el grup d'animació de l'Hotel Sol Gavilanes a la Plaça d'Espanya.

Més tard, a les 23 hores i al Carrer Nou, va ser el torn dels majors, amb la revetlla popular amenitzada pel grup Xoc, mentre que una hora més tard, l'antiga pista de bàsquet acollia la revetlla a càrrec de l'orquestra Sarau, que va donar per acabats els actes del dia de Sant Bartomeu.