Estadi Maonès. Presentació del programa de les festes de la Mare de Déu de Gràcia 2012 - Javier

TW
0

Alguns carrers de Maó han començat a lluir aquests darrers dies les tradicionals banderetes que donen color a l'aventura de les festes patronals que s'aproximen a passes gegantines. Ahir, l'equip de govern de l'Ajuntament, representants d'algunes associacions de veïns i algunes de les alumnes del CP Antoni Juan Alemany, que han participat en el disseny de la imatge del cartell, van presentar a l'Estadi Maonès el programa de festes que s'il·lustra amb les mateixes estrelles ornamentades que es llueixen al cartell.

Al llarg de dues setmanes llargues Maó serà un esclat d'activitats festives a tots els racons. L'Ajuntament, la Junta de Caixers, les associacions de veïns i moltes altres entitats i persones particulars ho comencen a posar tot a punt com cada any. Malgrat la reducció del pressupost, com va anunciar l'alcaldessa Águeda Reynés, el programa es presenta tan farcit com sempre, gràcies especialment a les propostes de les associacions de veïns i a la iniciativa privada que aquest govern cerca en tot moment.

De novetats, respecte l'any passat, n'hi ha poques, però n'hi ha. Els focs artificials tornaran a il·luminar de fantasia el port de Maó dues nits, la de dia 8 i la de dia 9. El primer dia, emperò, es llançaran des de l'Illa del Rei amb el propòsit de fer arribar la gent a tota la rada i així beneficiar els seus negocis, tal com va explicar Reynés. Dia 9 l'espectacle piromusical serà des de l'Illa Pinto com ve sent habitual. L'alcaldessa també va puntualitzar, per acabar amb el "rum-rum" del carrer, que la Banda de Música des Migjorn Gran estarà present a Maó dia 8 per sonar el jaleo. La Banda de Música de Maó ho farà al jaleo del dia anterior així com a les corregudes de dia 8 i en altres moments com abans del pregó, dia 6, o en un concert al port, dia 9.

La qualcada que participarà en les festes de Maó d'enguany es composa de 151 caixers i cavallers dels quals 141 són de Maó i deu convidats. Minva la xifra, en vint cavalls i cavallers, respecte les festes anteriors. De tots ells, deu participants viuran els caragols i jaleos per primera vegada. Sis cavallers, també, seran distingits per haver contat 25 anys de sortides a les festes.

Es mantenen algunes modificacions introduïdes l'any anterior. Els cavalls tornaran a sortir de la plaça Constitució a l'hora del jaleo pel carrer Isabel II, donat que es valorà positivament l'any passat. Reynés també va apuntar que s'intentarà acabar el jaleo de dia 8 una mica abans per tal de tenir temps per descansar abans de les corregudes al Cós. Per açò s'ha rectificat una part del recorregut, especialment la que afecta a Andrea Doria, i els cavalls ara passaran per el carrer Sant Andreu dia 8 al matí. També la comitiva d'autoritats, en sortir de l'església després de la Missa de Caixers, es dirigiran cap a la tarima sense passar per l'Ajuntament i la figura de la Mare de Déu es pujarà a la galera a l'església de Santa Maria i no a Sant Roc com es feia abans.

La regidora de Cultura, Elisa Mus, va introduir una altra novetat, la de les propostes gastronòmiques que els dies 2, 3, 4 i 5, es celebraran a la Plaça Constitució. Cada dia s'hi celebraran també activitats com concerts, tallers per a petits i per a grans, a més de totes les habituals.

El regidor de Serveis Generals, Salvador Botella, va ser l'encarregat de detallar l'acte d'homenatge al Padre Petrus que serà nomenat Fill Il·lustre de Maó. L'acte central serà dia 4 al Teatre Principal amb la intervenció de diferents persones que coneixen la trajectòria del Padre Petrus i el dia anterior es presentarà, al mateix lloc, el llibre de Joan Quetglas.