Presentació. Les jornades es van presentar el mes de juliol - Arxiu

TW
0

El Moviment de Renovació Pedagògica de Menorca (MRPM) inicia avui, al Centre de Professorat de Ciutadella, les Jornades d'Estiu, una iniciativa que s'estendrà fins demà i que servirà per tractar diversos temes, relacionats tots ells amb el model de sistema educatiu que s'està impulsant a Espanya, que per als docents de l'Illa és equivocat.

Les Jornades d'Estiu són l'alternativa a la que aquest any ha hagut d'optar el MRPM, davant la impossibilitat de celebrar la tradicional Escola d'Estiu per a Ensenyants, derivada dels retards per part de les administracions a l'hora d'abonar les subvencions. Tot i les mancances, però, aquesta entitat que aplega el col·lectiu docent de Menorca ha decidit no renunciar a la seva trobada anual i organitzar unes jornades, entre avui i demà, en les que s'abordaran tres ponències o temes de debat. El primer d'ells duu per títol "Quin és el pensament que domina en el món actual i en l'educació", que serà a les 9 hores i estarà coordinat per la pedagoga menorquina, Pilar Benejam, qui durant la seva trajectòria ha treballat per obtenir un sistema educatiu eficaç i per a la reforma de la formació del professorat, tant a Espanya com a Catalunya. Una tasca per la qual ha rebut nombrosos reconeixements, el darrer d'ells el passat mes de desembre, el Premi Catalunya d'Educació que concedeix cada any la Generalitat de Catalunya.

La segona ponència serà "Educar per a l'excel·lència o l'excel·lència d'educar", a càrrec del doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació, Juli Palou, a partir de les 11.30 hores, i que servirà per tancar el primer dia de sessions.

Mentre, demà, a les 9 hores, el pedagog de la Universitat de les Illes Balears, Pere Alzina, coordinarà la xerrada que duu per títol "Què ha de quedar demà del que ensenyam avui", després de la qual es farà una taula rodona per extreure conclusions en relació als tres temes debatuts durant els dos matins.

Igualment, els assistents a les jornades participaran en l'exposició de propostes per tal d'elaborar un document que reculli l'opinió dels docents menorquins.