TW
0

Autofitxa
Em dic Jaume Sintes, sóc d'Alaior i tenc 14 anys. He estudiat segon d'ESO a l'institut Josep Miquel Guàrdia i enguany, si tot va bé i aprovo els exàmens que tenc la propera setmana, faré tercer. M'encanta patinar però la meva gran afició és la pintura. Aquests dies particip a la iniciativa Vang! Alayork que es desenvolupa al meu poble. Som uns quaranta artistes que hi participem i que hem pintat les parets de l'aparcament del carrer Comerç. I divendres inaugurem una exposició al Centre de Cultura Sant Diego.

És molt jove. Aquesta passió per l'art li ve de ben petit?
Sí, tenia quatre o cinc anys quan em van apuntar a dibuix amb Marcel Villier. Vaig començar amb aquarel·la. Però després ho vaig deixar. Vaig fer una temporada sense anar a classe fins que ma mare, després de veure que feia dibuixos per tot arreu, va demanar a l'Ajuntament on em podia apuntar. Ho vaig fer a l'Escola d'Adults perquè ja tenia una base. Vaig començar amb oli sobre tela. Però prest em vaig avorrir de fer paisatges realistes. Vaig xerrar amb el mestre de dibuix i ell, que també li agradava el graffiti, em va recomanar que mirés el documental "Exit Through the Gift Shop", de Bansky, que és l'artista per excel·lència de l'art urbà. Em va agradar tant que vaig començar amb témpera, acríl·lic i pintura amb spray. A aquesta pel·lícula l'he vista més de deu vegades i mai no em cans de mirar-la. Sempre vaig llibreta en mà pintant i dibuixant coses.

I com sorgeix l'oportunitat de participar en aquesta iniciativa?
A final de curs de l'escola de pintura fem una exposició. Hombre López i Pol Marban van anar a veure-la i s'interessaren per la meva obra. I així va ser com m'oferiren aquesta oportunitat.

Expliqui'ns la creació que ha fet.
És un cor amb un diamant a l'interior. La tècnica és bastant novedosa. Està fet amb cinta de carrosser. Vaig fer la base d'un to i he anat fent capes amb els colors i amb la cinta. Després he llevat la cinta i han sortit aquestes línies. He emprat spray i pintura plàstica. Vaig tenir dificultats perquè algú, quan jo ja no era aquí, em va llevar la cinta de carrosser i em va espatllar una part de l'obra. A més d'aquesta n'he fet dues altres.

I quin missatge vol transmetre?
Que a dins de noltros hi ha bondat, que cor endins tots som rics encara que defora siguem pobres. Amb el meu estil vull rompre amb allò clàssic perquè no tot l'art és fer paisatges de postal.

Què significa per vostè poder participar en aquesta aposta per l'art urbà amb artistes de fora de l'Illa molt destacats?
Ha estat una oportunitat boníssima per poder continuar amb aquesta tasca perquè ve molta gent bona que me pot ajudar a avançar amb els seus consells. Al principi no m'ho creia perquè no tenc estudis sobre això i des d'aquell dia vol. Ni gana ni son. Curiosament tres setmanes abans d'avisar-me havia presentat a l'Ajuntament una instància per si em donaven permís per pintar alguna paret del poble.

I les parets de casa seva, de l'habitació, no el tempten?
Aquest estiu vaig pintar-ne una de la meva habitació. I a l'institut, vaig fer un mural per a la classe.