TW
0

Les Jornades d'Estiu, que enguany substitueixen l'Escola d'Estiu per a Ensenyants per manca de recursos, han superat les expectatives del Moviment de Renovació Pedagògica pel que fa a la participació. Amador Alzina, un dels coordinadors de les sessions, explica que s'han matriculat 60 docents, el que ha obligat a doblar els grups de treball i reflexió previstos inicialment.

"La valoració és molt positiva", assegura, incidint en l'assistència equil·librada d'educadors i ensenyants de l'Educació Infantil, Primària i Secundària.

Ahir es van inaugurar les jornades al Centre de Professorat de Menorca, ubicat a Ciutadella, amb les ponències de la pedagoga menorquina Pilar Benejam; i Juli Palou, doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació. El tema de reflexió va ser "Educar per a l'excel·lència o l'excel·lència d'educar".

Avui, les sessions continuaran amb la intervenció de Pere Alzina, pedagog de la UIB, amb una xerrada amb el títol "Què ha de quedar demà del que ensenyam avui". Després de la ponència, els assistents i ponents compartiran una taula rodona per extreure conclusions en relació als temes debatuts entre ahir i avui.

La reflexió i el debat es centren al voltant del model d'escola actual condicionat per la visió economicista imperant a la societat. "És un bon moment per aturar-nos i replantejar els fonaments que per a nosaltres han de regir l'educació. L'objectiu general de les jornades és redefinir el model d'escola que volem front al que s'està imposant", expliquen des del Moviment de Renovació Pedagògica de Menorca.

Un cop clausurades les jornades, el MRPM farà públiques les conclusions.