Líthica. Amb Nuria Román hi col·laboren un grup d’escaladors - Paco Sturla

TW
0

A principis del mes d'agost, a la platja de Mongofra s'hi va muntar la impressionant "Agulla de la Geganta". Era la primera puntada del projecte artístic de Nuria Román que duu per nom "Latitud 40" i que avui arriba a Líthica a partir de les 19.30 hores, per cosir de manera simbòlica la gran escletxa, d'uns trenta metres d'alçada, de l'Amfiteatre de la pedrera.

El concepte que hi ha darrere d'aquesta actuació, que ha comptat amb la col·laboració d'un grup d'escaladors de "Fons de Mar", és tal com explica Román, cosir de manera simbòlica les fractures de la Terra. Restaurar les ferides que l'home ha fet a través del temps.

Els escaladors s'han encarregat de col·locar dins les petites escletxes de les parets, marques testimonials de la feina que es feia abans a les pedreres, els ancoratges on s'hi fermaran les cordes de la instal·lació artística, i que una volta finalitzada, es trauran sense deixar rastre.

L'artista convida totes aquelles persones que vulguin a aportar les seves cordes, i d'aquesta manera, participar, i no només com a simples espectadors, de la reflexió col·lectiva que implica aquest projecte, que avui també esdevé un homenatge a Líthica, l'espai que li dóna cabuda.

"Latitud 40" pretén unir amb un fil d'enteniment diferents indrets al voltant del món, restablir la unitat i la cohesió entre les cultures i les civilitzacions. A través d'intervencions artístiques, seguint el paral·lel 40, està previst recórrer localitzacions com la muntanya de l'Olimp, a Grècia, Ankara a Turquia,o la ciutat de Beijing a Xina... llocs que tenen en comú amb Menorca, el paral·lel que els travessa.

Nuria Román comença a cosir la Terra des de la màgia de l'Illa, fruit, explica, d'un procés d'evolució artística i conceptual.