Presentació del monogràfic. L’acte que es va celebrar al Claustre del Carme va comptar amb la presència dels protagonistes de la festa - Gemma Andreu

TW
0

Prop d'un centenar de persones es van reunir ahir fosquet al Claustre del Carme, en un acte breu però intens, per assistir a la presentació de la revista d'Editorial Menorca dedicada a les festes de la Mare de Déu de Gràcia. Un monogràfic amb portada del pintor Lluís Pons, conegut amb el nom artístic de James, que avui reben gratuïtament els subscriptors de "es Diari" a casa seva, i que també es posa a la venda a les llibreries.
A l'acte de presentació, en un ambient distès i festiu, a més dels col·laboradors que han participat en l'elaboració de la revista i dels anunciants, hi assistiren el president del Consell, Santiago Tadeo, amb la consellera de Turisme, Salomé Cabrera, la batlessa de Maó, Águeda Reynés, acompanyada per diversos membres de la corporació municipal, entre ells el portaveu del PSOE Vicenç Tur, i també el conseller del Govern balear, Simón Gornés. En representació d'Editorial Menorca, el director general Mariano Yepes, i els membres del consell d'Administració Guillermo de Olives i Javier Martínez de Azaga, a més del director Josep Bagur.

No hi faltaren tampoc els protagonistes de la festa, visiblement satisfets i encuriosits, entre ells, els membres de la Junta de Caixers, l'oftalmòleg i escriptor Pedro J. Bosch, que és el pregoner d'enguany, i altres personatges que tenen un lloc destacat a la revista, com per exemple el caixer més jove de la qualcada i el més veterà.

Josep Bagur va destacar durant la seva intervenció la implicació del "Menorca" amb la societat maonesa i les festes, mostrant estima i respecte per les tradicions que mantenen viva la celebració de la Mare de Déu de Gràcia. Per la seva banda, la coordinadora de la publicació, Rosa Carreras, va agrair el granet d'arena posat per tots i cadascun dels implicats en la publicació d'aquesta edició, posant de manifest que la diversitat de continguts d'una revista com aquesta cerca l'entreteniment, la reflexió, l'estètica, la poesia, la literatura, i l'art de tot el que representa i envolta la festa. La batlessa, Águeda Reynés, va fer públic també el seu agraïment comentant que la presentació d'aquesta revista és cada any un dels primers actes de les festes.

La trobada va acabar amb la sonada de fabiol que el fabioler d'aquest bienni, Víctor Pons, va oferir al públic assistent, meravellat per l'acústica del pati del Claustre del Carme i pel sentiment de cada nota.