Presentació. A Luis Sanz Álvarez el va acompanyar durant l’acte el seu amic Manuel Enrique Toral Bardina - Gemma Andreu

TW
0

L'Ateneu de Maó acollí ahir la presentació de la novel·la que duu per títol "La joven llegada del frío", la darrera obra de Luis Sanz Álvarez (Hervás, Cáceres, 1950). Es tracta d'una proposta literària de gènere policíac que ha servit a l'autor per posar damunt la taula, aquesta vegada, un tema d'actualitat lligat a les màfies internacionals, la violència, les drogues i la prostitució.

Acompanyat per un bon amic seu, el podòleg Manuel Enrique Toral Bardina, Luis Sanz Álvarez va presentar aquesta novel·la amb la intenció d'obrir un debat amb el públic assistent i en general, amb els lectors i les lectores. I és que, inspirada en la realitat, tot i no tractar-se exactament d'un cas real en concret, la trajectòria d'aquesta proposta no deixa indiferent la sensibilitat de ningú. L'autor explica que escriure una obra d'aquestes característiques, que a més es llegeix fàcilment, amb aproximadament tres hores, al cap i a la fi, li serveix per denunciar i fer visible un tema molt greu sobre el que els ciutadans hem de tenir coneixement i consciència.

Capità de la Guàrdia Civil en la reserva, vinculat a Menorca des de l'any 1972 on hi va ser destinat i hi va formar la seva família, Sanz Álvarez ha fet servir la seva experiència professional en el món dels delictes per nodrir de realitat i realisme aquesta trama.
Explica com en un viatge que va fer el passat mes de desembre per Europa de l'Est es va inspirar per projectar "La joven llegada del frío", que narra la història d'una dona major d'edat, procedent de Romania, d'una família senzilla amb pare malalt i escassos recursos econòmics, que es veu amb la necessitat de cercar feina més enllà del seu país per ajudar els seus. Arriba a Barcelona enganada per una empresa que sembla del tot legal i es veu immersa en un món sòrdid del que és impossible sortir-ne.

L'autor comenta com es va empapar dels costums de la zona d'origen de la protagonista, per encertar en els noms i les referències al país. Els joves d'aquestes latituds nascuts en el postcomunisme, explica, són molt obedients i submisos, cosa que aprofiten les màfies per manipular-los.

Els que ja l'han llegida pronostiquen que se'n pot fer un guió de cine esplèndid, i és que l'acció, la intriga i l'argument trepidant són ingredients perfectes per saltar a la gran pantalla. El llibre, editat per l'Editorial Círculo Rojo, es vendrà majoritàriament a les llibreries dels aeroports, jugant amb aquesta característica que té de lectura fàcil, ideal per a trajectes.

Luis Sanz Álvarez, col·labora en diferents mitjans de comunicació, entre ells, el diari "Menorca" i ha escrit dues novel·les, "Realidades" i "Tiempo de revuelta", i un llibre de poemes, "Poemario", que és de l'any 2011.