Fotografies. Ahir es va inaugurar la mostra de les obres participants al Concurs de Fotografia de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2012. - Gemma Andreu

TW
0

Ones, molins, fumerals, barquetes, arbres despentinats pel vent, bancs solitaris, platges alienes al tràfec de la ciutat, glosadors fumant pipa i detalls de festes, entre molts altres, omplen aquests dies la sala de cultura de la Caixa d'art, professionalitat i enginy. Ahir es va obrir al públic la mostra amb les imatges participants al Concurs de Fotografia de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia d'enguany, una exposició que romandrà oberta fins el 14 de setembre de 10 a 13 hores i de 18 a 21 hores.

Algunes plasmen la tradició festiva més menorquina, d'altres fan homenatge a les singularitats i emblemes del paisatge i uns altres han apostat per exaltar tècniques veritablement complicades d'aconseguir i deixar entreveure perfecció i mirament en cadascun dels racons de la fotografia.

En l'acte d'inauguració de la mostra es va fer públic el fall del jurat. L'obra guanyadora en color fou per José Gregorio Pujol, de Maó, amb la instantània "Qui ha deixat el llum encès?". Aquest participant també s'emportà els dos accèssits de la categoria en blanc i negre amb les obres "Bruma" i "Xerrades a la fresca".

Per la seva banda, el català Juan Manuel Gago Grau, de Montcada i Reixac, es posicionà com a guanyador de la modalitat en sèries amb "Guerrera" així com també guanyà el premi a la millor fotografia singular en blanc i negre amb la instantània titulada "Mònica".

Van quedar finalistes, obtenint també un accèssit, les obres "Posta de sol a Binigaus" del maonès Víctor Barber i "Vigilant des de dalt" de Xavier Marquès, d'Alaior, ambdues en la modalitat de color.

La sèrie va ser guardonada amb 250 euros, els premis en les categories de color i blanc i negre en 150 euros i els accèssits en 75 euros.