Obra. Aquesta escultura pastissera elaborada per Aina Monroig i Marinela Sotirova pesa 300 quilos i ahir va ser assaborida per desenes de maonesos i visitants - Gemma Andreu

TW
0

A què sap l'Ajuntament de Maó? Molts illencs van poder donar resposta a aquesta pregunta que tot i semblar retòrica ahir va tenir molt sentit. I és que desenes de persones van mossegar ahir la façana més dolça de tot el municipi.

Les afeccionades a la rebosteria Aina Monroig i Marinela Sotirova van donar forma a una impressionant escultura de sucre que no deixà indiferent a ningú. Amb unes dimensions d'escàndol -un metre i mig de llargària, 90 centímetres d'ample i 80 d'alçada- el públic va poder observar i assaborir aquesta obra d'art que pesa entorn a 300 quilos i que ha estat elaborat amb pasta de sucre, almívar de llet (dulce de leche), crema de xocolata i de vainilla i bescuits. És més, tal i com assenyalen les pastisseres, l'obra duu 40 quilos de farciment i uns 20 quilos de pasta de sucre.

No hi falta detall. Des dels balcons de l'Ajuntament passant pels escuts que hi ha a la façana, la campana, les reixes, les portes, les faroles i l'avinguda que rodeja l'edifici.
Monroig i Sotirova tenien en ment la posada en marxa d'un projecte important i es plantejaren engrescar-se en l'odissea de donar forma a l'edifici de l'Ajuntament per a les festes de Maó on viuen. Ho proposaren a l'equip de govern, d'aquí que ahir els maonesos pogueren ben mossegar l'Ajuntament. "Vam pensar que seria un repte", asseguren les dues artífexs i "ens vam il·lusionar amb els detalls", ressalten. Han necessitat un mes per construir l'edifici que ha estat fet "a escala i sense motlles", indiquen.