TW
0

Si enguany hi ha un concert a l'Illa que aixequi expectació entre totes les edats, aquest és el que ha de tenir lloc demà a l'Estadi Maonès, després del pregó de les festes de la Mare de Déu de Gràcia. La Oreja de Van Gogh arriba per primera vegada a Menorca, de la mà de "Es Diari" i Cadena 100, per presentar el seu sisè disc d'estudi, "Cometas por el cielo" i com no podia ser d'altra manera, sonar algunes de les cançons mítiques de la banda, essent per tot açò, una cita ineludible d'aquests dies de celebració a Maó.

Els organitzadors i l'Ajuntament de la ciutat, que hi col·labora, volen oferir una oportunitat inigualable de començar les festes d'enguany, i a més dirigida a una àmplia franja de públic.

Porten quinze anys de carrera i tal com ens explicava entusiasmat el bateria, Haritz Garde, són com un matrimoni de cinc, molt benavingut i amb molta estima, que es sent orgullós de la seva relació cada dia millorada, on totes les coses es parlen i sempre es consensuen, i on preval el grup per damunt de les individualitats. "Serà un dia molt especial per a nosaltres, perquè tenim moltes ganes de tocar a Menorca, ja que és una illa que coneixem tots els components del grup perquè hi hem estat de vacances en algun moment o altre. La veritat és que som uns enamorats de Menorca, i venir és un plaer i un luxe".

Acaben de sonar a Illescas, Toledo, i a l'endemà de ser a Menorca, tenen un concert a Alcorcón, Madrid. Però és que La Oreja de Van Gogh ha sonat, conreant sempre èxits, des de Nova York fins al Japó, passant per Mèxic o Suècia, essent una de les bandes espanyoles de referència en l'actualitat. Tanmateix, Haritz Garde confessava que "durant aquests quinze anys hem tingut oportunitat de tocar davant molta gent a la vegada i molta gent diferent, però sempre és una satisfacció tocar davant cares noves".

Amb el llençament d'aquest darrer disc, que va veure la llum l'any passat, La Oreja de Van Gogh es va decidir també, a tenir molta més presència a les xarxes socials, a través del seu blog i de facebook i twitter. És d'aquesta manera que estan en contacte molt més directe amb els seus seguidors i seguidores i que poden expressar-se a totes hores i en qualsevol moment, sense necessitat, com abans, d'altres mitjans que els difonguin.

D'aquest contacte constant han rebut, i sobretot en els darrers dies, comunicacions i comentaris des de Menorca on, Haritz Garde afirma, "tenim un grup d'amigues molt fidel que ens segueix en els concerts".

Fins al dia d'avui, les xifres de vendes de les entrades anticipades així ho confirmen, i és que en les darreres setmanes s'ha venut ja una quantitat equivalent a més de la meitat de l'aforament total de l'estadi.

"Cometas por el cielo"

És un disc que traspúa una energia renovada, de la que es contagia tota la música que sona el grup en els darrers concerts, ens explicava el bateria, fins i tot les cançons d'altres àlbums anteriors sonen millor, "és un disc un poc diferent del que estem acostumats nosaltres mateixos, una passa endavant dins la nostra carrera professional, amb molta més energia i potència".

A Maó, durant prop de dues hores d'actuació prevista, sonaran "La niña que llora en tus fiestas", "Día cero", "Paloma blanca", "Las noches que no mueren", "El tiempo a solas", "Promesas de primavera", "Un minuto más", "Mi calle es Nueva York", "Mientras quede por decir una palabra", "Esta vez no digas nada" i evidentment, la cançó que dóna nom al disc "Cometas por el cielo", entre altres èxits del grup que els components mateixos saben que no poden faltar a cap de les seves actuacions, com per exemple, "Jueves", "Muñeca de trapo" o el "Último vals".

La Oreja de Van Gogh vol aprofitar aquestes línies per convidar tots els menorquins i menorquines a assistir al concert, ja que serà "una autèntica festa", una manera molt especial de començar la celebració de les festes de la Mare de Déu de Gràcia d'enguany.

Es reforcen els horaris d'autobusos de la línia Ciutadella-Maó per al concert

Davant l'allau de persones que es preveu que assistiran al concert, procedents d'arreu de l'Illa, i per tal de facilitar el desplaçament del públic interessat en anar al concert, s'han reforçat els horaris de la línia regular Ciutadella -Maó. Així, hi haurà dos autobusos que partiran des de Ciutadella, el primer a les 21 hores des de la plaça Menorca, i el segon, a les 21.30 hores; passant pel Canal Salat a les 21.05 el primer i a les 21.35 hores el segon; i pocs instants després per la Piscina. A les 21.15 i a les 21.45 hores passarà per Ferreries; a les 21.25 i a les 21.55 hores pes Mercadal i a les 21.40 i a les 22.10 hores per Alaior.

Les arribades estan previstes a l'Estació de Maó a les 22 i a les 22.30 hores. Hi haurà també dos autobusos de tornada, des de llevant cap a ponent, amb aturada a tots els pobles. Un a la 1 de la matinada i l'altre a les 3. Per amenitzar la gran cita, abans i després del concert es comptarà amb l'actuació del DJ David Fresh, així que tots aquells i aquelles que s'hagin quedat amb ganes de més festa, tenen una oportunitat única de continuar amb la màgia de la nit.