TW
0

Moure una bolla amb el poder de la ment, endevinar per mitjà d'un ordinador com es propaga un virus i es produeix una pandèmia, o veure com un minirobot porta un medicament a un punt concret del nostre cos, són només algunes aplicacions de les tecnologies convergents que podran veure els visitants de l'exposició "Tecnorrevolució", organitzada per l'Obra Social la Caixa. La mostra interactiva s'ha instal·lat a la plaça de l'Esplanada i es podrà visitar fins el proper dia 16, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Maó.

"ExpoCaixa Tecnorrevolució" és un muntatge expositiu interactiu que itinera per tot el territori espanyol amb la finalitat de donar a conèixer els avenços de les tecnologies convergents, l'aplicació de les quals ha aportat progressos impensables, i que ahir s'inaugurà a Maó amb la presència de la batlessa, Àgueda Reynés.

Les tecnologies convergents fins i tot han estat font d'inspiració de diversos guions cinematogràfics, com ara "Viatge fantàstic" o "Cariño, he encogido a los niños". Però el més important és el gir que ha comportat la seva aplicació en el camp de la salut, l'alimentació, la bioinformàtica, la indústria, la computació, les telecomunicacions, i en una infinitat d'àmbits més, per aconseguir més benestar social.

El control i la manipulació de la matèria a nanoescala han permès comprendre millor els sistemes biològics, descobrir el món del coneixement del cervell o simular models fora de l'abast de l'acció humana. Però aquestes noves eines no sols faciliten als científics, metges o enginyers estudiar millor el nostre món, sinó que, a més a més, contribueixen al desenvolupament general de la societat i obren enormes possibilitats, fins fa poc impensables.

D'aquesta manera, el públic menorquí disposarà de l'oportunitat amb aquesta mostra de descobrir el fascinant món de les tecnologies convergents.