TW
0

Ahir capvespre, a les 20 hores, les famílies dels alumnes de Primer del CC Nostra Senyora de la Consolació de Ciutadella es van trobar a l'escola amb el director d'Educació Primària, Richard Gomila, i els tutors, per celebrar la primera reunió informativa del curs, en la que, entre altres temes, es va explicar la posada en marxa del Pla Plurilingüe impulsat per la Conselleria d'Educació, que suposarà enguany per als alumnes de primer i quart curs, realitzar cinc hores lectives en català, cinc en castellà i cinc en anglès.

La Conselleria ha donat llibertat als centres educatius per a escollir les assignatures que es realitzen en cada idioma i en el cas de la Consolació, tenint en compte la preparació dels mestres, en anglès, a més de les hores pròpiament dedicades a l'estudi de la llengua, es faran l'educació plàstica i l'educació física, que tal com destaca Richard Gomila, són matèries en les que es pot treballar molt la conversa.

El Pla Plurilingüe preveu que en tres anys, tots els alumnes de Primària facin una part proporcional de les assignatures en llengua anglesa.

Aquesta aposta pel trilingüisme s'afegeix al programa de "Seccions europees" que es realitza a la Consolació des de cursos passats, amb el que els alumnes de segon i tercer de Primària ja fan educació plàstica en anglès.

Per altra banda, els alumnes de cinquè i sisè, continuen enguany amb l'intercanvi que iniciaren l'any passat amb un centre educatiu de Long Brach Island, i tenen previstes diferents trobades via internet amb els alumnes nord-americans.

El Pla Plurilingüe ha facilitat al centre la incorporació d'un auxiliar nadiu de conversa anglesa, amb qui es realitzaran al llarg del curs, durant dotze hores setmanals, diferents tallers orals per reforçar tota la teoria que s'aprengui.

La setmana que ve, dos mestres del centres viatjaran a Irlanda per fer una immersió lingüística que els ha d'acabar de preparar per a fer les classes de plàstica i educació física, en anglès.