Castell. L’escenari de l’actuació dels joves estudiants de música va ser el Castell de Sant Antoni - Cris Llufriu

TW
0

Dimarts 4 de setembre. Castell de Sant Antoni de Fornells. Són les 19.30 hores. Cordes ben tensades i partitures a mos, un grinyol silenciós d'emocions barrejades amb la sensació col·lectiva de feina ben feta. L'auditori són familiars, amics i curiosos. L'escenari és un bosc de faristols. Tot a punt pel concert de cloenda del projecte "Un estiu amb molta corda 2012", després de dos mesos d'intensa activitat per a fillets i filletes. També per a la professora Carme Cardona Mir, precursora incansable i lluitadora sens treva a favor de la cultura, malauradament tan depreciada en aquests dies. Salta la música en el temps: inicia "L'ogre malcriat", conte musical manufacturat pels petits músics d'entre 8 i 11 anys que componen l'orquestra infantil amb la interpretació narrativa de Elena Montenegro, l'acompanyament al piano de Marta Cardona Mir i els joves percussionistes Bernat i Pau.

Somriem, tots somriem i aplaudim, perquè dins aquesta composició hi ha paraules i notes, emperò també la demostració de que, dins el petit món de cada un dels intèrprets, la fibra creativa és ben present. Les notes de "Somewhere over the rainbow" tanquen aquesta primera part.

Un bot al barroc amb una més que correcta simfonia per a cordes en Re Major de Vivaldi enceta la segona part del concert, a càrrec ara de l'orquestra jove amb al·lotes i al·lots des de 11 anys. Continuen els ritmes vibrants del tema "Celtic Roots", filant compàs a compàs la melodia adhesiva na Marina Olives, violí solista.

Una nova cabriola musical ens sorprèn dalt l'escenari amb els temes del "Trencanous" de P. Tchaikovsky.

Esclaten llavors els aplaudiments agraïts del públic. Som conscients, emperò, que aquest esclat té un sentit que va molt més enllà: és una porta oberta de bat a bat a la sensibilitat, els valors, la creativitat, les ganes i l'esforç, l'amor per la música i, sobretot, és un munt de mans joves provant de taponar la gran ferida hemorràgica que pateix el món de la cultura actualment.