Seqüència. Arturo Bagur, conscient en tot moment, fou atès per una ambulància i traslladat d’immediat a l’Hospital Mateu Orfila - Javier

TW
0

Arturo Bagur, ex batlle de Maó, va sofrir ahir un accident en caure del cavall durant les festes de la Mare de Déu de Gràcia. Segons fonts consultades, la qualcada voltava pels carrers del poble abans de dirigir-se cap a l'ermita de la Verge de Gràcia quan, al carrer Es Cós, damunt les 18.30 hores, el cavall va sofrir una mala caiguda.

Durant la intervenció dels sanitaris, Bagur estava conscient. Fou traslladat a l'Hospital Mateu Orfila en una ambulància. Al tancament d'aquesta edició, l'ex batlle de Maó seguia ingressat. Segons fonts del centre sanitari, no sofria ferides ni fractures i romania en observació a causa dels fort cop al cap sofert durant la caiguda. Fonts sanitàries assenyalaven que, tot i dependre de l'evolució, possiblement seria donat d'alta en les properes hores.

Cal assenyalar que Bagur és un experimentat genet. Va exercir de caixer batlle entre 1992 i 2008. Després de la seva etapa com a senador per Menorca, ha seguit formant part de la qualcada de les festes patronals de Maó. Complerts els 62 anys, Bagur és en aquestes festes, el genet de més edat.

Per altra banda, un nen va haver de ser atès davant l'Ajuntament. Fou moments abans que la caixera batllessa s'incorporés a la qualcada. Els cavallers estaven saludant la màxima autoritat quan, a causa d'un cavall descontrolat, la gent retrocedí. Amb les empentes el nen va caure i es mossegà el llavi. Tot i que la festa s'aturés durant una bona estona, la incidència va quedar en un ensurt.

En el tancament d'aquesta edició, Creu Roja havia fet 22 assistència, totes elles de caràcter lleu.

Un total de 26 voluntaris de Creu Roja, a més de dos metges i dues infermeres, dotats de tres ambulàncies i una UVI, vetllaren ahir per al bon desenvolupament de les festes de la Mare de Déu de Gràcia.