Cavalls. La caixera fadrina i el fabioler van iniciar ahir al matí el segon replec de caixers i cavallers, els quals van assistir després a la missa i al jaleo - Gemma Andreu

TW
0

De bon matí. Quan la ciutat encara està submergida dins el silenci i el descans, després de moltes hores de disbauxa i diversió, és llavores quan els vertaders protagonistes de la festa -caixers i cavallers- comencen a formar la qualcada.

Ahir, festivitat de la Mare de Déu de Gràcia, la caixera batlessa Águeda Reynés va lliurar la bandera de la ciutat a la caixera fadrina, per tal de començar amb la participació del fabioler el segon replec de les festes. La qualcada va recórrer la barriada de les Tanques del Carme, per tal d'apropar els cavalls -i la festa- a les persones de més edat i les que tenen problemes de mobilitat, així com els més petits. Uns moments que els caixers i cavallers agraeixen per l'especial connexió que comporta la visita als veïns més allunyats del centre de la ciutat.

Per la seva part, els integrants de la Banda de Cornetes i Tambors de Dalt Sant Joan van recórrer els principals carrers de la ciutat, per anunciar el començament de la segona jornada de les festes patronals de la ciutat. Posteriorment, les colles geganteres de Maó i dels municipis menorquins convidats, a més de la colla de la població catalana de Centelles, van protagonitzar l'esperada cercavila.