TW
0

L'Escola d'Adults de Maó obria ahir fosquet les seves portes a la cua de gent que dues hores abans de les 18.15 hores esperava per matricular-se. El centre Joan Mir i Mir tornarà a quedar petit per una demanda a la que es dóna resposta en uns espais insuficients com bé recalcava de nou la directora Alejandra Marín.

Conscients que no tornaran a poder gaudir d'un conveni que els permetia oferir més cursos i que el català ha deixat de ser un requisit per ser un mèrit alhora d'accedir a un lloc de feina de l'àmbit públic, enguany s'ha optat per reduir la durada dels cursos d'idiomes que s'iniciaran el novembre i finalitzaran l'abril.

Aquesta és una de les novetats però n'hi ha altres. En el marc de l'educació reglada que ofereix l'Escola d'Adults enguany s'hi afegeix un mòdul d'Educació Secundària per a Persones Adultes que s'impartirà els matins. Per altra banda la informàtica que s'ensenya en aquest centre és una preparació de l'examen amb el que es pot obtenir l'acreditació europea d'ús d'ordinador, curs que compta amb el suport del Consell i de l'Ajuntament de Maó com el de "Descobreix la natura".

Marín explica que, com l'any passat, el nombre total d'alumnes pot minvar lleugerament degut a que s'imparteixen menys cursos de català, que ara seran 10. També la crisi està passant factura aquí, Marín assegura que des de l'any passat s'ha notat que la gent està desanimada i que seguir estudiant no és garantia absoluta de trobar feina. Per aquest motiu des de l'Escola es fa una proposta especial de cursos diversos per incentivar l'activitat.

Entre la gent que es trobava a la cua no hi havia més que alabances pels estudis que ja coneixen del centre Joan Mir. Isabel Pernas i Marta Cerdeira aprendran català, com Shaila Rivero, Eduardo Casasnovas, químic, vol estudiar anglès, Amanda Hitar llenguatge de signes i la parella formada per Alba Iglesias i Fernando Salvatierra, ambdós de 18 anys, volen acabar l'ESO i cercar feina.

Novetats per incentivar l'estudi

L'Escola d'Adults de Maó aposta, cada vegada més, per tota una sèrie de cursos autofinançats que organitza l'Associació d'Educació d'Adults de Menorca.

Com a novetats enguany s'oferten "Aprendre a meditar", "Llenguatge administratiu", "Món actual", "Punt de mitja i ganxet", "Taller de lectura" i "Hun Yuan".

A Alaior l'Escola d'Adults també fa una proposta especial, l'ensenyança de rus i xinès com a llengües importants per al futur.