Geo-berenar. Reuní el passat dissabte a Ciutadella a geòlegs i persones interessades en la geologia - AGEIB

TW
0

El bar de l'Hipòdrom Torre del Ram de Ciutadella va ser el punt de trobada, el passat dissabte matí, d'un grup de geòlegs i persones interessades en la geologia. Després de compartir un bon pa amb oli, a través d'una reunió batiada com a Geo-berenar, els participants realitzaren una excursió guiada per conèixer les formacions geològiques de la zona del Pont d'en Gil i sa Cigonya.

Els doctors en Geologia, i menorquins, Josep Quintana Cardona i Antoni Obrador Tudurí, actuaren de guies en la visita als afloraments geològics corresponents a èpoques com el Juràssic i el Miocè. L'excursió va permetre conèixer un lloc d'interès geocultural, en el que conflueixen l'atractiu paisatgístic, l'atractiu geomorfològic, per les formes de les roques, i l'interès geològic.

Els assistents a la visita guiada van descobrir la importància i varietat de les formacions, estructures i petjades fòssils que presenta la zona. L'activitat va ser organitzada per l'Associació de Geòlegs de les Illes Balears (AGEIB), amb Guillem Mas Gornals com a impulsor, i amb la col·laboració dels geòlegs de Menorca que formen part de l'entitat.

El Geo-berenar celebrat dissabte a Ciutadella és el primer que s'organitza a Menorca i el cinquè a Balears, amb l'objectiu de reunir persones interessades en la geologia i ciències de la terra, amb una visita guiada a jaciments geològics significatius, amb l'afegit de la reunió entorn la taula per intercanviar opinions, experiències i compartir aficions i amistat.