Cala en Porter. La Plaça Gran va ser dissabte l’escenari de l’inici de les festes de la urbanització amb un espectacle infantil i un pregó homenatge a la Cova d’en Xoroi - G. Aznar

TW
0

Cala en Porter ha entrat de ple en la celebració de les pròpies festes que celebren enguany el 38 aniversari amb un jaleo que comptarà amb més cavalls que mai, més de quaranta.

Orgullosos d'aquest fet n'estan l'Associació de Veïns de Cala en Porter, que presideix Tracy Boocock, qui, juntament amb Lluís Ametller i altres membres de l'associació, van inaugurar les festes amb un pregó homenatge dissabte a la nit.

Ametller va ser qui va lloar l'existència i història, de 58 anys, d'un dels indrets emblemàtics de l'Illa i del tot lligat a Cala en Porter, la Cova d'en Xoroi. Miquel Menorca, representant de l'empresa de la Cova, va ser l'encarregat de recollir la placa commemorativa de l'homenatge de mans de l'alcaldessa d'Alaior, Misericòrdia Sugrañes.

La Cova d'en Xoroi va ser una proesa d'un grup de persones, alguns alaiorencs i altres de fora, que amb la iniciativa d'ubicar-se en un penya-segat, van iniciar una trajectòria que s'allarga fins avui amb el mateix èxit que sempre. Ametller ho va resumir amb una frase, "tothom recorda almenys una gran nit a la Cova d'en Xoroi". També va destacar la transcendència de la Cova com a referent turístic de primer ordre i tot el que ha suposat també per a la població local.

Misericòrdia Sugrañes, com a alcaldessa, també va tenir unes paraules tant per la celebració de les festes de Cala en Porter com per a l'homenatge a la Cova d'en Xoroi. Sugrañes també va explicar com Alaior comptava, des de les passades festes de Sant Llorenç, amb un nou gegant que ha estat patrocinat per l'empresa de la Cova i que representa precisament el personatge de Xoroi que es trobava físicament vora l'escenari. Per acabar, Joana Pons va cantar, en castellà, la famosa cançó que explica la llegenda de Xoroi.

Abans del pregó havien fet aparició a la Plaça Gran els Clownautes que van fer passar una bona estona al grup de fillets i filletes que es van congregar al seu entorn per jugar a indis i vaquers, amb cocos de Brasil i altres aventures fins convertir la plaça en una petita discoteca improvisada plena de paperins que li donaven color.

Al llarg d'aquesta setmana el programa de festes proposa múltiples activitats que culminaran amb la qualcada i el jaleo de cavalls que tindran lloc dissabte capvespre i diumenge al matí.