Esclata-sangs. El bolet comestible més popular a l’Illa, però una petita representació de la gran riquesa - Arxiu

TW
0

El Cercle Micològic de Menorca està a punt de ser presentat en públic com a associació balear de micologia. Hi manquen quatre detalls per ultimar, com per exemple, l'elaboració definitiva de la pàgina web que ha de recollir-ne la informació i ser una finestra oberta a la resta del món. Tanmateix, els ciments de l'associació són sòlids i la iniciativa neix amb força, amb l'organització per part dels seus membres del "XIII Micoencuentro" que s'ha de celebrar el proper mes de desembre a Menorca.

El Cercle Micològic de Menorca, que han fundat cinc persones aficionades al món dels bolets, i que en breu s'obrirà a la resta d'interessats que s'hi vulguin afegir, agafa el nom del Doctor Saurina, que tal com explica Josep Lluís Melis, un dels impulsors, és un dels primers personatges menorquins interessats per la micologia i tota la ciència que envolta el món dels bolets.

De fet, l'associació neix amb l'ànim de recollir, canalitzar i fomentar l'interès existent envers dels bolets, i els fongs en general, des dels punts de vista científic, etnològic, popular, culinari i de qualsevol altre tipus, amb una orientació preferentment cultural i educativa. I organitzar actes tals com xerrades informatives i didàctiques, millorar el coneixement dels fongs de l'Illa de Menorca i dedicar especial interès a la toxicologia micològica, per tal d'evitar intoxicacions. Compartir la informació, i en definitiva estar en contacte amb altres associacions de micòlegs d'arreu del país.

Els fongs, fins i tot aquells que no són comestibles per a l'home, formen part de l'equilibri natural dels boscos i són indicadors de la seva salut. Compleixen una funció fonamental i cal tenir present la seva importància, més enllà de l'interès culinari. El coneixement és una part del respecte necessari, i el Cercle Micològic neix amb la intenció de promoure'l.