Werner Allés Carreras - Paco Sturla

TW
0

Autofitxa
Som en Werner Allès Carreras, tenc 44 anys, vaig néixer a Maó l'abril del 1968. Estic casat i tenim dues filletes, de tres i sis anys, que són na Judith i na Laura. Després de fer feina uns 20 anys amb la meva família a Menjars Can Jordi, vaig obrir un negoci propi també de menjars precuinats a Maó, el passat 21 de juliol, es diu Sa Nostra Cuina i ens trobam a sa Sínia des Muret.

Vostè va fer feina amb la seva família una vintena d'anys... I fa molt poc es va decidir a obrir un negoci propi. Com va ser que va fer aquest salt?
Des de fa molts d'anys havia fet feina a Menjars Can Jordi, com dius, amb la meva família. Quan ma mare es va retirar, el meu germà es va fer càrrec del negoci i jo he muntat aquest altre. Mantenim la relació i ens donam un cop de mà si fa falta. Sobretot ells a jo, perquè fa molts d'anys que tenen el negoci en marxa.

I quina és la seva oferta?
De dilluns a divendres ens dedicam, sobretot, a fer menús diaris per endur, que surten molt econòmics, i consten, cada dia, de sis o set plats de primer, i sis o set plats de segon. En el menú hi entren postres o beguda. I per encàrrec també fem de tot. La nostra especialitat són les paelles, però tant ens és fer perols al forn, com sípia amb fesols. Si ens ho demanen també cuinam per a sopars.

I els caps de setmana, varia la cuina que preparen?
Tenim plats a la carta i propostes un poc més elaborades. Principalment per encàrrec ens encomanen paelles, pollastres al forn, tall rodó... i estem oberts a qualsevol petició culinària.

Amb quant de temps es poden fer els encàrrecs?
N'hi ha prou amb un dia d'antel·lació, per tenir temps d'anar a comprar els ingredients necessaris.

I qui cuina?
El negoci, de moment el duc jo tot sol.

I com s'organitza?
Amb moltes hores al dia de dedicació, perquè vaig a comprar, prepar el menjar i després atenc els clients. De moment vaig fent. Procur cuinar els fosquets i a primera hora del matí, i el migdia ja ho tenc aclarit per despatxar.

Tenint en compte que ve del negoci familiar, va ser la seva mare qui li va mostrar a cuinar?
Sí, ma mare ens va mostrar a cuinar als dos germans, a n'Odín i a jo.

I com definiria la seva cuina?
És cuina menorquina, cuina tradicional, d'aquesta que hem fet tota la vida a ca nostra. I és que a més de paelles feim sopa de peix, arròs caldós, carn amb salsa, llenties, ciurons, mongetes amb col, macarrons, ensaladilla, sípia amb fesols, carn amb fesols, conill o llengua amb ceba, "callos", pilotes... El menjar típic que hagi pogut menjar qualsevol menorquí a ca seva tota la vida.

I qui compra menjar preparat avui dia?
Un ventall de gent molt ample. Famílies amb fills que fan feina pare i mare, i no tenen temps ni de comprar ni de cuinar, però volen menjar bé igualment. Molta gent gran, a qui no li compensa cuinar per a un tot sol. Gent fadrina... El menú és generós i amb un, moltes vegades en mengen dos.

Si m'ha de recomanar un plat, a jo que som vegeteriana, quin me recomana?
Hi ha tants de gustos com tipus de menjar, però per a tu per exemple, te faríem espirals amb verdures, un plat de pasta molt bo que segur que t'agradaria.