Laia Foguet Seguí. Davant el Kursaal, l’auditori de Donostia - L.F.

TW
0

La va engrescar una amiga de Barcelona que estudia Producció, i que l'any passat ja hi havia estat. Així és com la menorquina Laia Foguet Seguí, estudiant de Periodisme a la UAB, ha arribat al Festival de Cine de San Sebastián, per formar part del jurat jove de Nous Directors. "És un jurat que formam més de 100 persones -explica na Laia- d'entre 16 i 21 anys, d'arreu d'Espanya. Que et seleccionin implica passar els 10 dies del festival a Donostia, veient pel·lícules de manera consecutiva, i posant nota".

Quantes pel·lícules veu al dia?
Tres o quatre, a més de les que vulguis veure per gust.

Parli'm de la qualitat de les pel·lícules que veu.
Són pel·lícules que no arriben al cine comercial, de nous directors, normalment fetes amb pocs recursos econòmics. És molt interessant. Per exemple, en aquesta secció hi va començar n'Almodóvar, o en Médem.

Tenen accés als directors?
Després de cada projecció, els directors estan disponibles per fer-los preguntes i sempre en pots aprendre un poc més.

I l'ambient que viu, com és?
Normalment no és tan exagerat, però en aquesta seixantena edició hi ha molta gent de Hollywood i l'ambient és una passada. Ara passa n'Oliver Stone, ara arriba en John Travolta... o te creues pel carrer amb en Ricardo Darín. M'hi estic acostumant perquè són coses que passen cada dia. És una passada. La catifa vermella, les llums, les estrelles de Hollywood, tot és un poc surrealista i m'ho prenc com una experiència més.

On s'allotgen els membres d'aquest jurat jove?
Noltros estem a un alberg, que ens pagam noltros mateixes, però ens surt bastant econòmic, perquè ens donen dinar. El que gastam és en sopars i en alguna gala que no deixin entrar de manera gratuïta.

Què fa el jurat jove en el seu temps lliure?
Quan tens temps lliure pots anar a veure totes les pel·lícules que vulguis del festival, per exemple, ahir vaig anar a veure la d'en Trueba.