Presentació. Biel Cerdà, Sebastià Servera, Manuel Monerris, Manuel Sabín i Enric Barber - Cris

TW
0

Menorca és una terra de cavalls, i unes races no exclouen les altres. L'Associació de Criadors de Cavalls de Pura Raça Espanyola, Es Pre-Menorca, que compta amb dos anys de vida i una trentena de socis, organitza aquest cap de setmana, el I Concurs Morfològic de Cavalls PRE, que es celebrarà a les instal·lacions de Son Martorellet de Ferreries. Una iniciativa que ha despertat força interès des de l'Associació Nacional de Criadors, ANCCE i que comptarà en aquesta primera edició amb 66 exemplars, 49 menorquins i 17 de fora de Menorca, aquests, procedents de diferents ramaderies mallorquines i de Catalunya.

Sebastià Servera, president de l'associació, posava de manifest ahir, en roda de premsa a l'Ajuntament de Ferreries, la il·lusió dipositada, "per a Es Pre-Menorca és una satisfacció poder organitzar un esdeveniment d'aquestes característiques, perquè a Menorca feia falta un concurs així, per obrir camins a criadors i a altres races de cavalls". Sense dubte una manera molt encertada de fer visible la feina i la dedicació que es té a l'Illa, no només amb els cavalls de raça menorquina, sinó també, en aquest cas, amb els de pura raça espanyola.

Aquest I Concurs Morfològic de Cavalls PRE, que arrancarà dissabte a les 9 hores, comptarà amb la presència del senyor Juan Lecina, entrenador de cavalls per a competició, monitor d'equitació i jutge internacional, que serà l'encarregat de puntuar els exemplars i les ramaderies participants. I és que la prova morfològica està acreditada per ANCCE, i és puntuable per al campionat nacional, que s'ha de celebrar a Sevilla la darrera setmana de novembre.

De fet, la data del concurs ha estat triada a consciència, tenint en compte el concurs nacional, el concurs morfològic de cavalls menorquins, que té lloc durant la primavera, el bon temps que fa encara, i la finalització de les festes arreu dels pobles.

Per la seva banda, el secretari de Es Pre-Menorca i membre del comitè organitzador, Biel Cerdà, feia palesa la importància de comptar amb unes instal·lacions com les de Son Martorellet per a aquest esdeveniment. "És molt possible que quan els representants de l'Associació Nacional vegin les instal·lacions amb les que comptam, atorguin al concurs una major categoria". Aquest I Concurs Morfològic compta amb la categoria C, (existeixen l'A, la B, la C, i la categoria d'autoritzats), quan el més habitual és començar el primer any, simplement amb la d'autoritzats. En aquesta consideració, expliquen Servera i Cerdà, ha estat determinant la insularitat i la problemàtica que representa pel que fa als desplaçaments.

Manuel Sabín, propietari de Son Martorellet, i Enric Barber, encarregat de les instal·lacions, es mostraren així mateix força satisfets d'acollir aquest concurs morfològic, ressaltant les qualitats i l'elegància dels cavalls de raça espanyola, amb els que ells treballen conjuntament amb exemplars menorquins en el seu espectacle "Somni". De fet, dissabte capvespre, a les 20.30 hores, Son Martorellet oferirà un espectacle eqüestre, que afegeix atractiu a la cita.

El batle, Manuel Monerris, va destacar que qualsevol esdeveniment organitzat a Son Martorellet "és garantia d'èxit i de pulcritud", i és que les instal·lacions són ideals per a un esdeveniment d'aquesta magnitud.

Les entrades es posen a la venda a 5 euros i els menors de 10 anys la tenen gratuïta, de manera que es facilita la presència de les famílies.


L'entrega de premis tindrà lloc diumenge a les 12 del migdia.