TW
0

Demà divendres, a les 17 hores, tindrà lloc al Polígon de Ferreries, a l'aparcament de Mascaró Factory Shop, la presentació d'una iniciativa pionera a l'Illa, les Eco-Rutes en vehicle elèctric, que consisteixen en tres itineraris força atractius, per conèixer la Menorca interior, la més desconeguda, d'una forma sostenible i diferent.

La primera ruta, que organitza Traelbal, en col·laboració amb Son Mercer de Baix i la firma Mascaró, té un valor autòcton afegit. Són en total més de 17 quilòmetres partint del Polígon de Ferreries per arribar al lloc de Son Mercer de Baix, on madona, farà una demostració als excursionistes, els mostrarà el procés d'elaboració totalment artesà del formatge que es fa a la finca, seguida d'una degustació. A més, cada excursionista s'emportarà un quart de peça de formatge semicurat, ja sigui en aquesta, o en qualsevol de les altres rutes que es proposen.

La segona ruta verda, de 12 quilòmetres de recorregut, també parteix del Polígon Industrial de Ferreries, i va en direcció a Son Gornès, que es situa al barranc d'Algendar, on es visitarà el Pas d'en Revull, abans de tornar cap al poble de Ferreries de nou.

La tercera proposta arriba fins a Binimel·là, sortint també de Ferreries, recorrent els camins de Sant Patrici i de Sant Pere, i passant per Sant Antoni de Ruma, fins arribar al camí de Binimel·là, que duu a la platja. Des de la costa nord, la tornada està prevista cap as Mercadal, des d'on es torna al Polígon de Ferreries. Aquesta ruta compta amb 25 quilòmetres i és la més llarga de les tres.

Les Eco-Rutes, es presenten com una alternativa al turisme de sol i platja, per a aquelles persones interessades en gaudir l'Illa d'una manera divertida i diferent.