Taller. David Cerratot obrirà avui les portes del seu taller als interessats en la seva pintura - Gemma Andreu

TW
0

David Cerratot pinta al costat d'una finestra que inunda el seu taller de la llum del nord en un antic porxo en un carrer estret d'Alaior. Cerratot rebrà avui la visita dels interessats en l'exposició que comparteix amb Pau Sintes a Xibau Gallery a Ferreries, "és la primera vegada que obro el meu taller a un grup de gent, fins ara sempre he rebut clients o visites particulars", comentava ahir l'artista quan ens permetia endinsar-nos en el seu espai creatiu i descobrir amb detall tot el seu procés.

Actualment David Cerratot està immers en el poder ancestral de la Mediterrània que el porta per uns camins del tot personals, sempre concebudes des de l'oníric i el surrealisme, amb el resultat d'obres grans i poderoses que s'estalonen a totes les parets dels dos pisos del seu taller. Aquest artista no deixa res a l'atzar, prepara des dels bastidors les impressions de les teles, treballa també tots els pigments, a l'aigua (amb làtex, goma aràbiga, etcètera) o amb oli (oli de lli, trementina veneciana, cera d'abella verge...), i fins l'últim detall del quadre, les delicades pinzellades que, amb freqüència, treballa amb l'exclusiva ploma d'una au que nom cega, ploma que just té dos centímetres de llargària i que els pintors adoren per la seva consistència i habilitat, "no hi ha pinzell que la iguali", explica David.

Quan el pintor té el material base al seu gust, amb el bastiment del tamany desitjat, la tela prou tensada i els pigments treballats amb distints materials, sempre de qualitats òptimes, l'energia el provoca a l'inici per tacar el que serà el fons d'on sorgirà la figura que acabarà amb paciència infinita fins obtenir una obra no prevista, no fa esbossos si no és per fer exercicis o proves. Quedarà la firma i Cerratot també treballarà en ella per cada tema que va tractant, les últimes tenen la primera lletra construïda amb un ham.

David, mentre va pensant en la pròxima temàtica que vol iniciar, també està treballant en les il·lustracions artístiques per a un llibre infantil que escriu una periodista catalana.