Conills - Gemma Andreu

TW
0

Dissabte passat fou el torn de la caça. Ahir, de l'àpat. I és que el Club de Jubilats des Mercadal va celebrar una multitudinària paella per assaborir els conills que el cap de setmana passat van caçar a la finca de Ses Casetes Noves, prop de Fornells.

La cita era al recinte firal del municipi i s'hi congregaren uns 170 comensals disposats a passar una bona estona carregada de tradició i records d'en primer.

Amb la quarantena de conills els jubilats van elaborar un arròs ben saborós, tot i que hi afegiren una mica de carn de porc per reforçar el plat.

La preparació de la paella va ser de nou una atracció entre els comensals qui pogueren observar com uns cuiners professionals mercadalencs i ja jubilats donaven forma a un plat tant típic però que poques vegades es cuina de la mateixa manera.

Aquests cuiners, grans coneixedors de l'art dels fogons, van emprar 22 quilos d'arròs, és a dir, uns 125 grams per plat. Els assistents també van menjar ensalada, fruita i un dolç, aquest cop, un 'imperial', tot arrodonit amb un bon tast de sangria.

La festa va acabar amb ball, de la mà de la música de Joan Reynés.