Revisió. Els optometristes feien el diagnòstic i s’entregaven unes ulleres graduades - Gemma Andreu

TW
0

Gràcies al conveni de la Fundación Multiópticas amb Creu Roja Espanyola, quatre optometristes han revisat la vista a 74 persones del projecte "Lluita contra la pobresa i exclusió social" de Creu Roja de Menorca. Dimarts a Maó i ahir a Ciutadella, un equip de professionals de la Fundación Multiópticas, amb un equip de treball mòbil portat des de Madrid, han dut a terme la primera acció de revisió de la vista que s'ha realitzat fora de la Península després de l'experiència pilot a Barcelona, on es van atendre 120 persones. Es va repetir a Madrid, Vigo i Zaragoza, i la següent serà a Valladolid.

Fernando Cueva, que dirigeix el programa "Lluita contra la pobresa i exclusió social" de Creu Roja i David Garcia, de la Fundación Multiópticas, s'havien desplaçat expressament des de Madrid per atendre una acció que volien que també fos estratègica en la gestió logística d'un desplaçament que en el cas de Menorca ha estat doble, ja que és la primera vegada que atenen dues ciutats en una mateixa comunitat.

Fernando Cueva va insistir en la transcendència de l'acció que duen a terme amb els professionals de Multiópticas que regulen la visió a persones que tenen pocs recursos i, per tant, poques oportunitats de fer-se una revisió pel seu compte. Però a més del diagnòstic, Multiópticas regala unes ulleres, a escollir d'entre les col·leccions actuals, amb els vidres graduats segons les necessitats de cada cas, que podran recollir a la seu de Creu Roja on els hauran fet la revisió.

El perfil dels beneficiaris de l'acció de Multiópticas i Creu Roja a Menorca era predominantment immigrants, especialment a Maó on també hi van acudir persones des Castell i Sant Lluís. A Ciutadella els cognoms eren més de nadius que també s'havien desplaçat de Ferreries i es Mercadal. Els 74 casos revisats eren de totes les edats. Els professionals van voler posar en valor la importància de corregir els problemes òptics per tal que la qualitat de vida sigui millor. En el cas de la infància a més els pot suposar fracàs escolar, en les persones treballadores problemes en la seva feina i en els més majors una dependència i impediments que es poden corregir.

La Fundación Multiópticas i Creu Roja realitzen aquesta acció cada dos mesos i de moment sense data de finalització.