Prevere. Joan Febrer és rector de Sant Bartomeu de Ferreries - Javier

TW
0

El Monestir de Santa Clara acollirà demà dissabte, a les 19 hores, la presentació del nou llibre del capellà Joan Febrer Rotger (Ferreries, 1944). L'acte tindrà lloc en el marc de la primera pregària contemplativa que la comunitat de germanes clarisses organitzarà durant tot el curs.

"Volem veure Jesús de la mà de Joan" és el títol de l'obra, que completa la sèrie dels quatre llibres de meditació en torn l'Evangeli publicats pel prevere en els últims anys. El primer va ser "Seguir Jesús de la mà de Mateu" i seguiren els títols dedicats als quatre evangelistes: Marc, Lluc i, ara, Joan.

Tant "Volem veure Jesús de la mà de Joan" com els títols anteriors de la sèrie han estat publicats pel Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona, dins la col·lecció Emaús. "Són llibrets petits, bons de llegir, per acompanyar la vida diària, dins una col·lecció de temes d'espiritualitat", explica el prevere.

La gestació del llibre que es presenta demà a Ciutadella començà l'any passat al viatge amb finalitat solidària que realitzà Joan Febrer a Bluefields, Nicaragua. El va començar a reflexionar i escriure en les estones que tenia. "Volem veure Jesús de la mà de Joan" va veure la llum el passat mes de maig.

"El llibre vol oferir als lectors la meditació en torn l'Evangeli de Joan, i animar-los a apronfundir el seu missatge. Poden trobar unes claus de lectura i té una introducció que situa el text de l'Evangeli en les seves coordenades històriques. Cada capítol té la mateixa estructura: unes preguntes, la meditació a partir d'uns textos i una pregària final, com també alguna nota explicativa d'alguns termes que tenen un sentit especial o particular dins l'Evangeli", explica Joan Febrer.

A la presentació de demà a Santa Clara, l'autor ajudarà el públic a seguir l'estructura del llibre i com està pensat. També farà la lectura d'algun text i una explicació de la gènesi de l'obra i la seva finalitat: Facilitar el camí per conèixer més Jesús. "I en aquest cas, Sant Joan és el guia d'aquest coneixement", diu.

"El missatge central és que si en Jesús hi veim un home que és com nosaltres, riu, plora i té dubtes, amb tota la seva humanitat; Joan ens ajuda a veure el Fill de Déu, l'enviat del Pare en el nostre món de conflicte. Jesús es el camí cap a Déu i cap a la vida plena", afirma. Joan Febrer és rector de la Parròquia de Sant Bartomeu de Ferreries, membre de Justícia i Pau, professor de Sagrada Escriptura a l'Institut Diocesà de Teologia de Menorca/IDITEM i actualment és l'arxiprest del centre de Menorca.