Alaior. El Centre de Cultura Sant Diego acollí l’acte d’inauguració de l’any acadèmic i el lliurament de diplomes del curs passat - Cris

TW
0

La Universitat de les Illes Balears (UIB) va celebrar ahir, al Centre de Cultura de Sant Diego d'Alaior, l'acte d'inauguració de l'any acadèmic 2012-2013 a la Seu de Menorca, a més del lliurament de diplomes del curs acadèmic 2011-2012. La rectora de la UIB, Montserrat Casas, va ser l'encarregada de l'obertura de l'acte en què van insistir en "el missatge de tranquil·litat i serenor al conjunt de la comunitat universitària, atesa la desconcertant notícia que ens va colpir en el dia d'ahir". Casas va voler fer èmfasi en el valor de la Universitat com un espai de llibertat i de convivència "on les idees es defensen amb la llei i la paraula, lamentam que hi hagi persones que puguin arribar a pensar que amb la violència poden aconseguir cap objectiu", i va voler manifestar, de nou, el seu agraïment a la Policia que amb la seva actuació preventiva va evitar el que hauria pogut ser una tragèdia.

Acte seguit es va procedir a la lectura de la Memòria de l'any acadèmic 2011-2012 que va anar a càrrec del doctor David Pons, vicerector d'Economia i Seus Universitàries i, abans de procedir al lliurament de títols als nou graduats, Janet Cano, estudiant de Magisteri d'Educació Infantil, va oferir un parlament en representació dels seus companys graduats enguany en què va destacar l'esforç de realitzar uns estudis universitaris a la vegada que s'està treballant. Cano també va voler deixar en evidència les bones relacions entre els companys i les noves amistats sorgides en el sí de la Seu Universitària, així com va tenir unes paraules d'agraïment al professorat.

Dels graduats que recolliren el seu títol ahir cinc s'han diplomat en Ciències Empresarials, dos en Educació Social, dos es llicencien en Dret i dos són mestres en l'especialitat d'Educació Infantil. Joana Bosch va rebre ahir el premi extraordinari pels seus estudis de Ciències Empresarials. Després es prosseguí amb el lliurament dels títols oficials de màster, de Formació del Professorat i Educació Inclusiva a tres alumnes i els del Màster en Direcció d'Empreses Turístiques a 14 alumnes.

El doctor Antoni Riera, catedràtic d'Economia Aplicada, va ser el convidat a llegir la lliçó inaugural del nou curs de la UIB. La ponència va tractar sobre la naturalesa del valor o el valor de la naturalesa. Riera parlà dels paradigmes de l'economia, feu un repàs als clàssics i assegurà que "l'economia del segle XXI continua veient la dualitat entre valor d'ús i valor de canvi en termes de valor subjectiu i valor objectiu". "Dos-cents anys després, els problemes ecològics del nostre temps demanen noves connexions, noves interseccions entre economia i naturalesa que permetin establir un registre patrimonial complet, que inclogui aquells objectes que no són físicament reproduïbles o que ho són a un ritme menor del que marquen la seva utilització i el seu deteriorament al llarg del procés econòmic". I va concloure també, "en tot cas, és molt desitjable que el canvi en la fase del cicle econòmic i l'anhelada recuperació econòmica ens trobi amb uns altres valors diferents i amb una cultura econòmica més equilibrada i interdisciplinària que la que ha originat la crisi ecològica, emperò, també, la crisi econòmica i financera i la crisi institucional i social que patim".