Francisco Huguet. - Javier

TW
0

Autofitxa
Em dic Francisco Huguet, però em coneixen per Paco. Tenc 61 anys i sóc de Ferreries. Estic casat amb na Catalina Pons amb qui tenc tres fills, en Paco, en Josep i en Carlos. He treballat molts anys de transportista però ja fa molt que ho vaig deixar. Form part dels Amics del Betlem de Ferreries i fa dos anys que faig el betlem de l'església. També m'agraden molt les excursions pel Camí de Cavalls. Acab de posar en marxa les eco-rutes en vehicle elèctric per conèixer la Menorca interior d'una manera ben sostenible.

D'on sorgeix la idea d'impulsar les eco-rutes en vehicle elèctric?
La idea va néixer l'any 2005. Tenia en ment engegar un minibús elèctric que fes la ruta entre Platges de Fornells i Fornells. A Platges de Fornells hi ha un aparcament ben gran i la gent hagués pogut deixar el cotxe i desplaçar-se fins Fornells en vehicle elèctric. Però la idea no va sortir. La cosa va quedar estancada fins que va venir la negociació amb el Consell pel minibús de l'hospital. Després va venir la venda del minibús pel dic de Ciutadella. Fa un any va sorgir l'oportunitat de posar cotxes elèctric a La Mola i pensant amb altres iniciatives, va néixer aquesta. Es van materialitzar el passat 28 de setembre.

Quin és l'objectiu d'aquest projecte?

Donar a conèixer racons de Menorca, a vegades poc coneguts i amb gran bellesa, d'una forma totalment sostenible. Si no és d'aquesta manera, en alguns llocs no es podria ni accedir. A més, és una manera per donar a conèixer el producte menorquí perquè els usuaris assaboreixen el formatge de Menorca, entre altres. De fet, en qualsevol ruta se'ls regala a tots una peça.

Quines rutes es poden fer amb aquests vehicles?

Proposem tres rutes. La primera inclou una visita al lloc de Son Mercer de Baix. S'arriba a la Cova des Moro i el mirador de Son Fideu. En aquest moment, si tenen la sort de veure unes miloques que sobrevolen la zona, com sol passar, és fantàstic. Després es baixa al barranc de Son Fideu on hi ha una plantació de fruiters, entre ells, cirerers. Quan estan florits, és una postal i quan tenen fruita, també es podran comprar i inclús agafar-la directament de l'arbre. Són uns 17 kilòmetres. La segona ruta transcorre pel Barranc d'Algendar. Es va pel Pas d'en Revull. Aquesta ruta inclou uns 12 kilòmetres. I la tercera, d'entre 22 i 24 kilòmetres, transcorre per l'interior de Ferreries, pel camí de Sant Patrici i la Costa de Sant Pere. És una zona amb unes vistes espectaculars. Fins i tot es veu Arenal d'en Castell, bona part de la costa nord. Després es circula cap a Sant Antoni de Ruma, per creuar posteriorment cap a Binimel·là. Pel Camí de Tramuntana s'arriba as Mercadal i per la carretera general fins el punt d'inici. He de donar les gràcies a Jaume Mascaró, de Son Mercer de Baix i a Antoni Gordi, de Sant Antoni de Ruma, per donar permís per passar per les seves finques.

Expliqui'ns les característiques d'aquests cotxes.
Són tot-terrenys. Tenen una marxa cap endavant i una cap enrere i per exemple, per la carretera general poden anar a 35 o 40 kilòmetres per hora. Tots estan matriculats, per tant, s'han de conduir amb carnet de classe B.