TW
0

Autofitxa
Toni Hernández. Yeti per als amics.
46 anys, casat amb na Carme, tres fills, en Xavi, na Cris i na Clara.
Operari d'Endesa. Multifunció peculiar que col·lecciona còmics.

Comprant còmics a la seva edat?
Amb quinze anys ja esteia ben enganxat als tebeos, (els còmics encara eren tebeos), a la música Heavy, a fer diorames i a anar amb na Carme, tot ho he mantingut, som un animal de costums.

El còmic està condemnat?

Fa uns anys vaig donar una xerrada a Palma i els deia que no s'acabaria mai, però ara la tecnologia i internet s'estan menjant el paper escrit o dibuixat. Un fillet abans llegia un tebeo perquè era el punt entre el cine i un llibre, i flipava, ara pot jugar amb la consola i viure l'aventura, això sí, no emprarà tant la imaginació, un mal assumpte.

Lector abans que dibuixant?

Clar, dibuixar és un hobby, quan passa a obligació, me cremo i ho deixo un temps. Si puc fer feina amb companys va millor, com quan fèiem el Biocòmic o la Història de Menorca, allò era xalar! Quan estic amb el grup des Diari o fent qualque cosa amb mallorquins no ens veiem, hi ha que fer més soparots!

Coneixes en Zaca?
Des que anava a l'antiga Maestria, i ell era el porter, jo m'espiava la classe per veure com dibuixava, conec molts dibuixants de la Península però ell té un do especial.

I açò des Heavy, va en serio?

Si a casa no hi ha overbooking de gent, (cosa difícil), sempre m'acompanya música a tota 'metla', encara que la família me miri malament. Me ve de quan anava a escola amb en Goofy es guitarrista. He perdut es pèl però encara al·lucino quan vaig a veure els Kiss, que ja queden pocs grups grans de directe.

Té un fill jugant a Saragossa?
Estudiarà allà i jugarà amb el filial del CAI, lo de tocar l'ACB va ser un premi però ara s'ha de rascar els minuts a la seva lliga.

Això de fer el Camino de Santiago no és un hobby antic, no?
No, és nou de fa tres anys, però ara som un fanàtic, suposo que un Yeti està a gust dalt una muntanya. Hi vaig amb en Xan i en Jordi, que no es coneixien abans del primer viatge i ara tenen simbiosi pilgrim, no hi ha teràpia més bona que anar per allà a fer l'animalot.

Diuen que amb tant de borinot vostè es sembla a en Toniet "Es practicant".

M'ho diu la gent que el va conèixer, però ell duia un ritme més alt, prest li fan un bon homenatge a l'Ateneu. L'avi també llegia tebeos, bona senyal.

Els Pessebristes ja estan preparant els diorames de Nadal?

El Grup no s'atura en tot l'any, jo no som prou regular, (perdó), però el president Martí Olives i altres han fet feina tot l'estiu.

I després de 40 anys, la gent espera l'exposició?

Qualsevol folklore que faci que la gent surti al carrer i oblidi un poc el mal moment és bo per a un poble i l'Ajuntament ho ha de cuidar. La gent ve perquè sap que cada any hi ha nous temes o tècniques, aquest any està ambientat en es Camí de Cavalls.