Terrenys. Quatre parcel·les de 4.100 metres quadrats es convertiran en uns 60 horts socials - Javier

TW
0

Es Castell convertirà en breu un terreny de quatre parcel·les de 4.100 metres quadrats proper a l'aparcament del Col·legi Públic Àngel Ruiz i Pablo en 60 horts socials de 50 metres quadrats, aproximadament, que hauran de satisfer una demanda que entitats, com ara l'Associació de Veïns entre altres, i particulars de la població han fet arribar al Consistori.

L'equip de govern des Castell comença a redactar uns estatuts que regularan els primers horts socials del municipi. L'alcalde Lluís Camps va explicar ahir, junt amb altres regidors, que l'adjudicació dels horts tindrà primer en compte els col·lectius que també s'hauran de prestar a activitats educatives, especialment les que es duguin a terme en el Col·legi Àngel Ruiz i Pablo, i a l'entrega d'una part de la collita a Serveis Socials perquè els més necessitats del terme se'n puguin també beneficiar donat que l'entrega dels horts, amb concessions d'un any, serà gratuïta.

Camps també va explicar que es definirà una figura com a referent que pugui aconsellar i respondre com a persona qualificada en qüestions relatives a la sembra i collita de verdures, hortalisses i fruites. L'accés als horts socials tindrà un horari i es racionarà l'aigua, temes que encara no es poden concretar fins tenir enllestit el reglament que podria presentar-se en menys de dos mesos, a fi que cap a la primavera es puguin recollir els primers fruits d'aquesta iniciativa. També s'han de condicionar els terrenys dels quals es vol preservar el seu estat original però condicionat als nous usos.

Donat que no està previst l'expandiment ni de la zona escolar ni de l'esportiva, l'Ajuntament ha cregut que donar un ús social a aquestes parcel·les beneficiarà tant els adjudicataris i la comunitat educativa, que pot així ampliar els seus coneixements i gaudir d'experiències significatives, com a la resta de la població des dels Serveis Socials.