Pregària. Els catequistes de Menorca, a una de les trobades al Santuari de la Mare de Déu del Toro - Arxiu

TW
0

El Secretariat Diocesà de Catequesi organitza avui la Jornada de Formació Diocesana adreçada a més de 120 catequistes de l'Illa. La trobada per primera vegada tindrà lloc al Seminari, a Ciutadella, perquè en els últims anys s'havia celebrat al Santuari de la Mare de Déu del Toro.

La jornada començarà a les 10 hores amb una pregària i es perllongarà durant el capvespre fins a les 18 hores. Enguany la trobada formativa dirigida als catequistes tindrà una dimensió més significativa pel fet de coincidir amb la inauguració de l'Any de la Fe, convocat pel Papa Benet XVI, així com el 20 aniversari del darrer Catecisme de l'Església catòlica i el 50 aniversari de l'inici del Concili Vaticà II.

La Jornada de Formació Diocesana comptarà amb dos objectius formatius al voltant de les dues efemèrides. Primer, aprofundir en la fe i fer-la vida. El segon, recordant el Concili, que va ressaltar la importància dels laics en la vida de l'Església i que els va integrar en el món de la catequesi, convida a revisar l'acte catequètic, donant pistes per a que la catequesi sigui més evangelitzadora.

Al llarg del dia s'oferiran dos cursets als catequistes. "Creure en Déu, creure en l'home", a càrrec de mossèn Miquel Gual. El ponent va néixer a Campanet, a Mallorca, és doctor en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya, llicenciat en Teologia Dogmàtica per a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

L'altre curset du el títol "Catequistes, avui", que impartirà el salesià Josep Maria Maideu. Actualment és rector de la Parròquia de Sant Oleguer de Sabadell, animador de la comunitat dels salesians a la Comarca del Vallès i professor de pastoral Catequètica a l'Institut de Ciències Religioses Don Bosco de Barcelona.

El migdia, a les 13 hores, el bisbe de Menorca, Salvador Giménez Valls, presidirà l'Eucaristia inaugural de l'Any de la Fe, en la que convida a participar als catequistes, reunits a Ciutadella en la trobada formativa, i a tots els creients per compartir el goig de la celebració convocada pel Papa Benet XVI, en la celebració avui de la festivitat del Pilar.