TW
0

Autofitxa

Som en Fernando Prada Cachazo. Vaig néixer a León però als dos anys ja vivia a Menorca. Tenc 50 anys. He estat animador turístic 15 anys i ara faig feina com a cady master al Club de Golf Son Parc. La meva gran afició és la música, percussió i cant. He format part de molts grups, Urbe, Upupa Epops, Galvana, Deborah Carter, A Bordo, i actualment estic amb el Ramon Saura Trio. També faig un programa de radio que es diu "Grove Chat" en què entrevist músics novells i gent que presenta feines noves.

Com entra a formar part de l'Associació de Familiars i Amics de Projecte Home de Balears?
Jo mateix vaig ser usuari del programa de Projecte Home fa uns anys, després em van demanar si volia formar part de l'Associació i vaig acceptar, primer com a voluntari i en l'última elecció de junta com a vocal.

Quina és la tasca que realitza aquesta Associació?
Principalment la de donar a conèixer a la societat en general el treball que es realitza des de Projecte Home amb les persones que tenen addicions. És molt important que la gent conegui en què consisteix i com pot arribar a ser d'important demanar ajuda als professionals per tal de poder gaudir d'una vida normal.

En què consisteixen les seves actuacions?
Sempre que tenim ocasió sortim al carrer amb una taula informativa amb l'objectiu de donar a conèixer l'Associació i a la vegada captar més socis (ara som 43 socis actius) per tal de tenir més fons per a totes les activitats que realitzam. Aquestes activitats són normalment esportives, culturals, l'última va ser un torneig que es va donar a conèixer com a "Golf per la vida", una que es fa cada any són la de les convivències dels usuaris, una sortida grupal en un altre entorn diferent a l'habitual. També treballam amb entitats com Injove, ja que el tema de la prevenció és de gran importància, amb tots els ajuntaments de l'Illa i amb programes específics per a les escoles.

La família i els amics fins a quin punt són importants en la superació d'una addició?
En el treball conjunt entre els usuaris i terapeutes els familiars i els amics i juguen també un paper molt important per tal de dur a terme el programa com cal i finalment superar l'addició. Les pautes del programa són dures i calen totes les forces possibles, finalment l'esforç val la pena, has d'arribar al punt en què ets amo de tu mateix i que no et domini una substància.